Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

verschijnt 27 november!

Maashi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een waanzinnig plan. Maar daar lijkt niet iedereen even blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijk mis…

‘Kijk jongens. Dit is mijn grootste vriend Toemsa,’ zei Hamid trots.
‘Plofzak Drollemans,’ mompelde Klaas. ‘Wat een griezel.’
‘Een knapperd, bedoelt u,’ verbeterde Hamid. ‘Hij doet geen vlieg kwaad en grijnst de hele dag.’
‘Is dat een grijns?’ Goos keek huiverend naar de halfopen bek waar Dummie en hij wel samen in pasten. Misschien grijnsde Toemsa wel omdat hij hen als lekker hapje zag.

Eerste druk 2017
Gebonden met zwart-wit
illustraties van Elly Hees
304 bladzijden
ISBN 978 9000 354450
Uitgeverij van Goor

Alles over Dummie en zijn boeken vind je op Dummies eigen website: www.dummiedemummie.nl
Gha ghauw kijken! Klik hier!

Een razendspannend verhaal over Dummie, Goos en een bijzondere krokodil uit Dummies land.

K

Kopen

Op zondag 10 december 2017 is er weer een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? Maashi!

De dag staat helemaal in het teken van het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa. Tosca Menten en Dummie zelf komen naar het museum en natuurlijk signeert Tosca de Dummieboeken die je meeneemt of koopt in de Museumshop. Je kunt bovendien knutselen en een Dummiespeurtocht maken. Reserveer snel op de website van het RMO!

Share This