Stem op Dummie en op Siem voor de Kinderjury!

Yes!! De stemperiode voor de Kinderjury 2018 is begonnen! Doe je mee en help jij mijn helden Dummie en Siem winnen??

Van 7 maart tot en met 16 mei 2018 kun je stemmen op de drie beste kinderboeken van 2017. En toevallig schreef ik vorig jaar precies drie boeken! Joehoe! Dummie de mummie en het geheim van Toemsa, Siem Subliem en het Rode Gevaar en Gruwelijk Grappige Griezelverhalen! Dus lees lees lees! En stem stem stem, liefst op mijn helden Dummie de mummie en Siem Subliem allebei, natuurlijk!

Klik hier en ga naar www.kinderjury.nl!

Typ Dummie, Siem en Griezelverhalen in het zoekhokje, zet ze in je top 3 en …

Stem!

En er is dit jaar een cadeautje van de CPNB voor alle stemmers!!
“Kies het beste boek! – Vanaf 7 maart 2018 kun je weer stemmen op jouw favoriete boek van het afgelopen jaar. Je maakt kans op een geweldige prijs voor de hele klas en je krijgt zelf nog eens twee keer een editie van Kidsweek in de bus!” SUPERGAAF!

Nieuwe edities Dummie de mummie!

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Dummie door een blikseminslag tot leven kwam in Polderdam. En dat moet natuurlijk worden gevierd. Daarom verschijnt de hele serie in een vrolijk nieuw jasje!

Dit jasje is zó speciaal, dat op de rug van ieder deel een stukje van een tekening is te vinden. Spaar alle boeken bij elkaar en maak zo de tekening van Dummie en Goos compleet. Zo heb je straks een klein kunstwerkje in je boekenkast staan!

De vernieuwde edities van de eerste twee delen liggen nu in de winkel voor maar € 10,00 per stuk! Deel drie en vier verschijnen deze zomer, en het vijfde en zesde deel in september.

Nieuw: Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

MAASHI!!! Het nieuwe boek van Dummie de mummie is verschenen!

In Dummie de mummie en het geheim van Toemsa ontmoeten Dummie en Goos krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

Op 10 december vieren we het nieuwe boek op de Dummie de mummie fandag in het Rijksmuseum van Oudheden! Kom je ook?

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam?

Kinderboekenschrijvers Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel sloegen de handen ineen om het eeuwenoude schrijversgenootschap De Lachende Zaag nieuw leven in te blazen. Het genootschap stelt zich als doel IJzersterke Verhalen te vertellen, verzamelen – en te bewaren voor kinderen die die nodig hadden.

Vandaag verschijnt Gruwelijk Grappige Griezelverhalen, hun allereerste verhalenbundel met gruwelijk grappige griezelverhalen, afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van de Lachende Zaag. Lang leve de lach!

Derde Dummie de mummie-film!

Maashi! Vanaf 4 oktober is de derde film van Dummie de mummie in de bioscoop: Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet. Het is de derde film maar met het verhaal van het tweede boek! Kom je ook kijken?

Een nieuwe Siem Subliem!

KAKELS MIRAKELS… VANAF VANDAAG IN DE WINKEL!!!
HET TWEEDE BOEK VAN SIEM SUBLIEM!!!

Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, opa, oma en Jannes Pierewaai, Meneer en mevrouw Wrongel, een detective-fotograaf-inbreker-taxichauffeur, Siem Wrongel, Sjammer en natuurlijk Struis, en niet te vergeten: met Katrien Holland!

Doe mee met de struisvogelwedstrijd en win een ballonvaart voor twee personen!

Houd je van dansen en leuke filmpjes maken? Of kun je heel goed struisvogels nadoen? Doe dan mee met de Kakels Mirakels Grote Siem Subliem Struisvogeldanswedstrijd! De maker van het leukste filmpje wint een ballonvaart voor twee personen.

Twee keer genomineerd voor de Kinderjury!

Dankjulliewel!!

MAASHI!! Dankzij jullie stemmen en acties zijn Siem Subliem én Dummie de mummie genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury! Er hebben dit jaar maar liefst 29.851 kinderen gestemd, dus dat betekent dat daar kakels mirakels veel stemmen voor Siem en Dummie tussen zaten. Heel veel dank! Zondag 11 juni wordt op de Kinderboekenparade in Den Haag bekendgemaakt wie de Prijs van de Kinderjury wint. Tosca Menten treedt dan ook op. Komen jullie ook?

Dummie de mummie in het theater!

Vanaf oktober staat Dummie de mummie in het theater!  De theatervoorstelling Dummie de mummie en de gouden scarabee is van 17 oktober tot 2 april 2018 in allerlei theaters in Nederland te zien. De kaartjes zijn vanaf mei te koop op de website van Rick Engelkes Producties.

Vier jongens gaan om beurten Goos spelen. Dat is omdat kinderen nog niet iedere dag mogen werken. Een van de acteurs ken je misschien wel: Thijs Overpelt stond afgelopen vrijdag in de finale van The Voice Kids! De andere drie acteurs zijn Floris Puts, Ivo Timmers en Mats van Heusden. De andere rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Roos van Erkel, Finn Poncin, Wolter Weulink en Jules van Rijn.

Tosca Menten schrijft het gratis Schoencadeautje!

Het duurt nog even, maar in de Sinterklaasperiode van zaterdag 18 november tot en met 5 december kun je niet alleen thuis je schoen zetten, maar ook in de boekhandels en bibliotheken in Nederland. Die moet je dan eerst wel knutselen en versieren, want je krijgt een vouwschoen mee zodat je niet zonder schoenen naar huis hoeft. En als je hem dan de volgende ochtend de schoen komt ophalen nadat Sinterklaas en de pieten zijn langsgeweest… Ligt daar een voorleesboekje van Tosca Menten in! Mét tekeningen, die worden gemaakt door illustrator Bagilla.

Lees meer over de actie op de website van De leukste kinderboeken!