Siem Subliem

192 pagina’s
1e druk 2016
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000351688

Deel 1

Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker.
Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered.
Maar dan krijgt de struisvogelfarm bezoek van drie ruimtepakken en vanaf dat moment slaat het ongeluk toe. Siem en zijn struisvogeltje Struis raken diep in de problemen.

‘Hier loopt je cadeautje,’ lachte opa. ‘Hij heeft veren, een lange nek en de mooiste ogen van de wereld. Zoek er maar een uit, voor je verjaardag.’
‘Wat? Mag ik een eigen struisvogeltje?’ riep Siem ongelovig.
‘Ja. Of wil je die niet?’ vroeg opa bezorgd. ‘Jaaa! Natuurlijk! Hoeraaa! Hoeraaa!’
Juichend klom Siem over het hek.

Spannend eerste verhaal over de bijzondere Siem Wrongel en zijn struisvogelvriend Struis.
Met Pientje en Arend Wrongel, opa en oma Pierewaai, Jannes, mevrouw Witjes en anderen.

Klik hier voor Struisvogeltjesdans De Pierewaai

Bestellen

Bestel dit kakels mirakels leuke boek!

216 pagina’s
1e druk 2017
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000357505

Deel 2

Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur is razend jaloers op het nieuwe geurtje “Siem Subliem 1” van parfumfabriek Hemelse Neuzen. Het is een enorme hit in geurenland, en Karel wil per se weten wat erin zit. Maar de mensen op zijn lab hebben geen idee. Daarom stuurt Karel eerst een detective naar landgoed Pierewaai en als die niets ontdekt, zijn tweelingdochters Ploos en Toos. Ploos en Toos ontdekken het geheim van het geurtje wél, maar sluiten ook vriendschap met Siem en Struis. Ze verklappen het geheim niet aan hun vader. Nijdig besluit Karel om Struis dan maar te ontvoeren. Het losgeld is de behangrol met de formule van het geweldige geurtje. Siem is ten einde raad. Als hij nu niet vlug iets subliems verzint, eindigt Struis als struisvogelbiefstuk…logo-definitief-png-200


Doe mee met de
struisvogeldans-wedstrijd
en win een ballonvaart!
Klik hier om naar
de wedstrijd te gaan!

Tweede, hilarische verhaal over Siem, zijn struisvogel Struis en een jaloerse parfumdirecteur.
Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, Jannes en opa en oma Pierewaai en anderen.

Bestellen

Dansen met Struis

Struisvogeltjesdans De Pierewaai was de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Dansfestival 2017. Klik hier om te kijken.

Knutselen met Siem Subliem

Heb je een feestje? Of een middag vrij? Ga dan lekker knutselen met Siem Subliem en Struis! Op de knutselpagina van Siem Subliem vind je allerlei leuke tips, met dank aan de ambassadeursklas 2017. Maak bijvoorbeeld je eigen Struis én zijn hok of solliciteer naar een baantje bij Hemelse Geuren met je eigen parfum. Veel plezier!!

Share This