Fay

Hi ik ben Fay! Wat leuk dat je mijn pagina bezoekt. Zal ik wat over mezelf vertellen?

Ik woon in Zandvoort (vlakbij het strand) samen met mijn broertje Loïc en mijn twee moeders. Ik ben gek op schilderen. Al vanaf mijn vierde wil ik kunstenares worden (ik ben 10 jaar, nou eigenlijk nog niet helemaal maar 14 februari wel). Elke donderdag ga ik met mijn vader naar schilderles bij juf Ella. Op dit moment ben ik bezig met een schilderij van Struis, je weet wel die struisvogel uit ‘Siem Subliem’. Ook zit ik op voetbal.

Ik heb dyslexie (een rot woord om te schrijven maar gelukkig helpen mijn moeders een beetje met spellen). Mijn dyslexiejuf Marjolein gaf mij de tip om ambassadeur te worden van Tosca Menten. Ik heb namelijk bijna al haar boeken gelezen (nou ja geluisterd). Ik ben gek op boeken & verhalen maar niet zo op lezen. Mijn moeders noemden mij vroeger altijd ‘een boekenwurm die niet kan lezen’. Gelukkig gaat het nu steeds beter.

Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde dat ik ambassadeur was geworden. Ik vond het heel gaaf om Tosca vorig week in het echt te zien. Ook vond ik de andere ambassadeurs heel aardig. Het leukst vond ik om samen met Tosca de oorkonde te ondertekenen omdat ik toen officieel ambassadeur werd.

Als je van plan ben een boek van Tosca Menten te lezen (zou ik zeker doen), heb ik een top 5 voor je gemaakt.

Nummer 1 tataratááááa: Siem Subliem!
Nummer 2. Juffrouw Pots.
Nummer 3. Operatie Zeer Ernstige Ramp.
Nummer 4. De Wraak van Knor.
En de laatste: Eigenlijk is er geen laatste want ik vind ze allemaal zo leuk.

Een spreekbeurt: Knor in mijn klas

Oké Knor was niet echt in mijn klas maar ik heb het Knorlied (http://bit.ly/2l8jqC0) laten horen tijdens mijn spreekbeurt. Mijn spreekbeurt ging over Tosca Menten. In mijn klas is Dummie de Mummie iets beroemder dan Tosca zelf (laat het hem niet horen…). Gelukkig weet nu iedereen in mijn klas wie Tosca Menten is en dat ik dit jaar haar ambassadeur ben. Lela zei: “ik vind het heel goed dat je de dingen die je geheim moet houden als ambassadeur ook geheim hebt gehouden”.
Natuurlijk ben ik mijn spreekbeurt geëindigd met: “lees allemaal de boeken van Tosca Menten!”

spreekbeurt Fay
poster Fay

Fay’s top 5!

Recensie Siem Subliem!

Siem Subliem is echt mijn lievelingsboek! Waar het over gaat? De ouders van Siem hebben één droom: Siem gaat later de parfumfabriek overnemen. Geweldig, toch? Ja, behalve als je neus niets ruikt zoals bij Siem. Siem heeft óók een droom: directeur worden van de struisvogelfarm tegenover zijn huis. Kan er maar één van deze dromen uitkomen? In dit super grappige boek lees je hoe Siem zich op een sublieme manier uit deze situatie weet te redden. Hij wordt hierbij geholpen door zijn struisvogel Struis & Jannes, een geniale professor. Echt gaan lezen hoor….

Struis op schilderles

Daar ben ik weer! Dit keer met mijn tekening van Struis. Ik heb hem op schilderles gemaakt. Mijn juf Ella schildert niet alleen, maar zet ook wilde dieren op (“dat ze dode dieren zeg maar met hun huid weer in de vorm zet hoe ze ooit echt waren, in 3D”). Je raadt nooit met welk beest ze nu bezig is. Ja echt: een struisvogel! Hoe toevallig is dat?

Tosca komt naar Fay in Zandvoort aan de Zee!

Ja het is echt waar:  Tosca doet mee aan mijn voorleesestafette in de Zandvoortse bieb!! Wat dat is? Eigenlijk heel simpel: Tosca start met voorlezen uit Siem Subliem of zal ik zelf beginnen…? Nou dat moeten we nog even beslissen. Dan geven we Siem door aan de volgende die verder voorleest. Zo leert iedereen Siem Subliem kennen. Natuurlijk kunnen we Siem niet in één x uitlezen dus op een spannend stukje stoppen we. Alle kinderen denken dan “ik móet weten hoe het verder gaat” en zullen vervolgens Siem Subliem kopen of lenen in de bieb. En natuurlijk zetten ze Siem Subliem bovenaan hun stemformulier van de Kinderjury!

 

Kom je ook? De voorleesestafette is vrijdag 7 april van 16.30 – 17.30 uur in de bibliotheek van Zandvoort, Louis Davidsstraat 1, Zandvoort.

Share This