Marilotte

Even voorstellen!
Ik ben Marilotte Nieuwland en ik ben 8 jaar en zit in groep 5. Ik woon in Voorburg samen met mijn vader, moeder en zusje Annelijne. In ons huis barst het van de boeken. Heerlijk vind ik dat, vooral als ze nog helemaal nieuw zijn. Ook zit ik op turnen en gitaarles. Maar ik heb nog meer  hobby’s: zwemmen en dansen. Mijn lievelingseten is patat, maar gezonde dingen vind ik ook heel lekker.
Ik wilde ambassadeur worden, omdat Tosca Menten mijn favoriete schrijfster is. Na het lezen van juffrouw Pots dacht ik: ’Wie heeft dit leuke boek geschreven?’ Toen ben ik ook de andere boeken gaan lezen, deze vind ik allemaal super. Maar de allerleukste vind ik de wraak van Knor, juffrouw Pots en Siem Subliem!!!
In het echt is Tosca Menten zo grappig. Vooral het poeplied! Als Tosca vertelt over haar boeken krijg je gelijk zin om ze te lezen.
Ik ben dol op lezen en verhalen schrijven, pas geleden heb ik een recensie over juffrouw Pots geschreven voor de website leesfeest.nl.
In mijn ambassadeursjaar wil ik de volgende dingen doen: Het lijkt me leuk om winacties te organiseren op bijvoorbeeld mijn school, sportclub en bibliotheek. En natuurlijk ga ik een spreekbeurt in de klas houden over Tosca Menten en haar boeken! Ook wil ik proberen regelmatig in ’t Krantje van Voorburg-Leidschendam te komen, zodat iedereen kan lezen hoe leuk Tosca Menten is.
Nou ja, genoeg ideeën dus. Tot gauw.

Hoera! Woensdag 18 januari was het zover. De zenuwen gierden door mijn lijf. Samen met mijn moeder stapte ik in de trein naar Houten. Onderweg bedacht ik me hoe deze middag zou gaan verlopen.
Superleuk was het. Tosca heeft ons een heleboel verteld (ook geheimen, maar daar kan ik natuurlijk niks over zeggen). Daarna kregen we het ambassadeurs T-shirt en een tas met boeken en andere leuke spullen. Er was een heerlijke taart en lekkere snoepjes, daar heb ik van gesmuld.
Toen was het tijd voor het officiële moment. Iedere ambassadeur ging apart bij Tosca zijn oorkonde ondertekenen. Ik voelde mij heel bijzonder, net een filmster!
Daarna nog een heleboel (grappige) foto’s gemaakt voor de site en zelfs een filmpje. We hebben erg gelachen. Ik hield de hele tijd een drol vast voor de foto’s.
Helaas toen was de tijd al weer om. Ik vond het super om alle ambassadeurs te ontmoeten en om een keer op echte uitgeverij te zijn.

Siem Subliem-koekje

Een zelfgebakken Siem-koekje! Hij kan het niet ruiken, maar gelukkig kan Siem wel proeven! (Dat schijnt niet te kunnen als je niet kan ruiken, maar Siem is subliem, dus hij kan dat uiteraard wel!) Lekker!!!!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Marilotte)

Meneer en mevrouw Wrongel kunnen alle twee heel goed ruiken, samen maken ze parfumluchtjes in hun geheime laboratorium (Hemelse Neuzen eigenlijk hun kelder). Om een opvolger voor Hemelse Neuzen te hebben, wordt Siem geboren. Maar Siem heeft een slechte neus en ruikt niks. Al dat parfumgedoe vind hij dan ook niks.
Aan de overkant van de weg ligt Landgoed Pierewaai. Daar wonen meneer en mevrouw Pierewaai, Jannes en een heleboel struisvogels. Jannes is de zoon van meneer en mevrouw Pierewaai en hij is uitvinder.
Siem is dol op de struisvogels en gaat zo vaak als hij kan naar Landgoed Pierewaai. Maar dan beginnen de problemen. Meneer en mevrouw Wrongel willen, dat Siem niet meer naar de struisvogels gaat en zich bezig houdt met zijn geurvanger.
En dan is daar ineens mevrouw Witjes van de gemeente, zij zegt: “Wij hebben een melding gekregen, dat Landgoed Pierewaai teveel stinkt en daarom moet het weg.” De familie Pierewaai en Siem doen er alles aan om de struisvogels te houden. Maar of dit gaat lukken? En waarom Siem, Siem subliem heet?
Lees dan dit ontzettend grappige boek, je zult er geen spijt van krijgen!

Omslag Siem Subliem

DE STRUISVOGELROCK! (door Marilotte en andere kanjers op hun gitaren!)

Klik hier om de enige echte struisvogelrock te horen!

Ik ben druk bezig met het werven van stemmen. Ik ben begonnen in het Kinderboekenmuseum met het ophangen van een zelfgemaakte poster.

Ik ben langsgegaan bij kinderboekenwinkel ‘In de wolken’ in Voorburg. Daar heb ik promotiemateriaal en mijn prijsvraag op een mooi plekje neer mogen leggen…

Ditzelfde heb ik gedaan bij de bibliotheek in Voorburg!

Ook heb ik in deze periode een prijsvraag uitgezet om nog meer aandacht voor Tosca te vragen!

Marilotte werd geïnterviewd in de AD Haagse Courant!

Struis en de mesthoop van Landgoed Pierewaai

Marilotte ging lekker aan het knutselen en maakte een kakels mirakels leuke Struis van strijkkraaltjes. Ze maakte ook… een mesthoop! Met breinaald! Bah!!

Wil jij die ook maken? Kijk snel op de knutselpagina van Siem Subliem voor de handleiding!

Share This