Dummie de Mummie en de gouden scarabee

Foppe de Reus is de gelukkigste jongen van de wereld. Maar dan gebeuren er drie rampen op een rij. Eerst komt de verschrikkelijke rotzak Leo Kerkhof bij hem in de klas. Daarna kukelt zijn moeder zo ongelukkig van haar fiets dat zij voor vier weken naar het ziekenhuis moet, en komt zijn idiote tante in huis. En dan krijgt zijn tweelingbroer Stef op de markt een vreemde steen van een doodenge man.
Met de komst van de steen wordt alles anders… maar niet beter!

‘De hoofdstad van Noorwegen,’ vroeg De Buik nog een keer.
‘Oslo,’ zei Leo. Op hetzelfde moment vlogen zijn haren omhoog en bleven recht overeind staan. Hij leek wel een bezem. De hele klas begon te lachen. Leo had niets in de gaten en keek verbaasd de klas in.
‘Je haar,’ zei De Buik.
Leo greep naar zijn haar. Op hetzelfde moment ging de knoop van zijn broek los en zakte de broek tot op zijn knieen naar beneden. Leo verschoot van kleur en de klas lag dubbel. Terwijl Leo haastig zijn broek ophees ging zijn T-shirt tot onder zijn oksels omhoog.
Leo greep naar het T-shirt en de broek zakte weer naar beneden.
‘Wat doe je nou allemaal!’ snauwde De Buik.
‘Ik-ik doe niks!’ zei Leo, terwijl hij nu vertwijfeld tegelijk zijn broek probeerde op te hijsen en zijn T-shirt probeerde naar beneden te trekken.

Eerste druk 2007
Gebonden, zwart/wit
illustraties van Elly Hees
256 bladzijden
ISBN 9 789 04750 161 9
Uitgeverij Van Goor

Dit boek stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2008.

Voor een recensie: klik hier!

<div class="tm-btn tm-btn-sm kopen"><div class="tm-btn-content"><span class="kopen-ltr stroke-letter">K</span></div></div><div id="title-kopen" class="tm-btn-title"><h3>Kopen</h3></div>
Share This