Kinderboekenpodcast

Twee hagelnieuwe kinderboekenpodcasts uit kinderboekenland! 

Vanaf Kinderboekenweek 2019 te beluisteren.

nieuws voor 2020 !

Dummie de mummie deel 0

Maashi! Nog voor de zomer 2020 verschijnt Dummies nulde boek!
Dummie deel 0 is een boek over Dummies jonge jaren in Egypte. Als koning Sadihotep is gestorven wordt Darwishi’s vader Achnetoet koning van Egypte. Darwishi zelf is nu de eerste troonopvolger en de hogepriester Hepsetsoet moet de jonge, dwarse prins alles gaan leren over het koningschap en zijn toekomstige land. Ontmoet oude bekenden uit de boeken van Dummie en maak kennis met het spannende Oude Egypte!

(Klik op het plaatje en dans mee!)

De Gouden Grijns

Jozua Douglas en ik zijn hard bezig met onze nieuwe verhalenbundel voor de Kinderboekenweek 2020, met het thema: ‘En toen?’
Het wordt een bundel vol missers uit de geschiedenis, gemaakt door prutsers en pechvogels. Net als in onze eerste bundel  Pech Onderweg vullen we de verhalen aan met verrassende limericks en onwijze spreuken. En Geert Gratama verzorgt uiteraard weer de illustraties!
Binnenkort meer!

Dummie de mummie deel 11

In het najaar van 2020 verschijnt Dummie 11. Het nieuwste avontuur van Dummie speelt zich af op een warm eiland – en verder houd ik alles nog even geheim! Maashi!


(En heb jij De Gouden Kokosnoot al gelezen?)

Feest in Kinderboekenmuseum!

Hoera! Op 9 november vier ik in het Kinderboekenmuseum in de Haag (naast het station) dat ik 20 jaar schrijver ben! Kom om 13.00 naar het verhalentheater en ontmoet Dummie, Struis en mijzelf. Natuurlijk vertel ik verhalen en zingen we liedjes. Na afloop zet ik handtekeningen in je boeken en kun je nog even lekker door dit bijzondere museum dwalen.

Van zaterdag 9 tot zaterdag 16 november is het vervolgens Tosca Menten-week, met allerlei activiteiten. Een ervan is de doorlopende workshop: Maak je eigen Dummie de Mummie-kist. Of duik deze week in de tijd van de oude Egyptenaren. In de doorlopende workshop leer je schrijven met echte hiërogliefen. Maak een geheimzinnige boodschap op een sarcofaag! Kom je ook?
Leeftijd: 7+.
Reserveren kan, via 070-3339666

KLIK HIER en zie wat er allemaal te doen is!

20 jaar schrijver!

Hoera! In november 2019 ben ik 20 jaar schrijver!
Daarom vieren we in deze maand drie extra feestjes.
Op 3 november In het Rijsmuseum voor Oudheden in Leiden (13.00) : een echte fanmiddag met allerlei activiteiten en een cadeautje voor alle fans.
Op 9 november in het Kinderboekenmuseum in Den Haag (13.00) : opening van de Tosca Menten-week. De hele week kun je de workshop ‘Maak je eigen Dummie-kist’ volgen!
Op 23 november bij boekhandel Los in Bussum (15.00) : Speciale meet & greet. Kom luisteren!
En natuurlijk verschijnt er een nieuw boek: De Gouden Kokosnoot!

Fandag op 3 november!

Joehoe! In november ben ik precies 20 jaar schrijver en geven we wat feestjes in het land! Dus heb je me gemist in de Kinderboekenweek? Heb je zin om Dummie te ontmoeten of handtekeningen te halen in je boeken? Kom dan op 3 november naar de Dummie de mummie fanmiddag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.
KLIK HIER om je op te geven! Maashi!

Kinderboekenweek 2019

In de Kinderboekenweek bezoek ik heel veel scholen en bibliotheken om te vertellen, te spelen en te zingen.
Daar kun je niet altijd bij zijn.

Hier kun je wel bij zijn:
2 oktober:
Scheltema Amsterdam
5 oktober:
Kinderboekenfeest CODA Apeldoorn
6 oktober:
Kinderboekenfeest Roermond
9 oktober:
Kinderboekenfeest Weert
12 oktober:
Kinderboekenfeest Assen
13 oktober:
Kinderboekenfeest Deventer

Tot dan!

Het nieuwste boek van Siem en Struis!

246 pagina’s
1e druk 2019
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000366927
verschijnt 25 mei 2019

Deel 3 is in 2019 verschenen… lees dat boek over mijn nieuwe helden!

Hoera! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land!
Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voor eens en voor altijd af te rekenen met zijn concurrent. Hij stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat hij op zoek naar hun geheime laboratorium.
Siem vindt de nieuwe tante heus wel aardig, maar hij wordt gek van al haar vragen. Bovendien heeft hij zelf ook een geheim. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette!
Opeens slaan de misverstanden toe en is Struis in groot gevaar…
logo-definitief-png-200

Derde, hilarische verhaal over Siem, zijn struisvogel Struis en een waanzinnige uitvinding.
Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, Jannes en opa en oma Pierewaai en anderen.

Bestellen

Jubileum-Dummie-dag in het RMO

Op zaterdag 25 mei 2019 is er weer een groot Dummie de mummie-feest in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? Maashi! Dit staat er te gebeuren:

Eerst geeft Tosca Menten samen met Dummie een vrolijke voorstelling.
Na afloop is er voor iedereen een exclusief cadeautje.
Bovendien kun je met de speciale 10-jaar-Dummie-speurkaart de Egyptische museumzalen in voor een leuke en spannende speurtocht. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen te winnen en er zijn knutseltafels waar je mooie Egyptische knutsels kunt maken.
Bovendien kun je die dag voor het eerst het derde boek over Siem en Struis kopen: Siem Subliem en de slag om Slommeren! Natuurlijk kan Tosca er dan meteen een handtekening in zetten.

Je kunt je aanmelden op de website van het RMO!

Kom je ook naar het Halloween-event in Brugge?

Kom allemaal op 31 oktober naar de tentoonstelling ‘Mummies in Bruges, Secrets of Ancient Egypt’ in Brugge! Die dag organiseert het museum een halloween-event en Tosca en Dummie komen ook! Kom je verkleed als mummie? Dan ontvang je gratis het speur-en doeboekje van Dummie de Mummie ter waarde van € 2!

Het programma is als volgt:
10:00 uur: Expo Mummies open voor bezoek
14:00 – 15:00 uur: Voorstelling Dummie de Mummie door Tosca Menten met muzikant
15:00 uur: Signeersessie
18:00 uur: Expo Mummies sluit de deuren

Je kunt de kaartjes voor het event uitsluitend online kopen op de website van Xpo Center Bruges.
Kun je de 31e niet komen? De mummietentoonstelling is nog tot en met 11 november 2018 te bezoeken.

Maashi! Het tiende boek van Dummie ligt in de winkels!

Zon, zee en relaxte muziek? Maashi! Dummie en Goos zijn op Jamaica! Het eiland is prachtig en ze mogen ook nog eens meedoen met een piratenspel rond een geheime schatkist. Maar Dummie wil liever een eigen schat. Hij graaft de ene kuil na de andere, maar vindt niks. Dan stuiten Dummie en Goos per ongeluk op een eeuwenoude schatkaart. Plotseling is Dummie niet meer te houden… Hij moet en zal die schat vinden!

Goos trok het broze papier voorzichtig los en vouwde het open. Er stonden rotsen op en golfjes, en stippellijntjes en getalletjes. 
‘Het is een landkaart,’ zei hij verbaasd.
‘Gheef ghier,’ zei Dummie. Hij pakte het papier en hield het voor zijn gezicht. ‘Maashi!’ jubelde hij. ‘Is niet landkaart, Ghoos, deze is schatkaart!’

Koop je Dummie de mummie en de schat van Sohorro in de Kinderboekenweek? Dan krijg je er het Kinderboekenweekgeschenk van Jozua Douglas gratis bij. Haal hem dus snel!

Tosca en Dummie gingen speciaal voor dit boek op reis naar het prachtige Jamaica. Hieronder vind je daar wat foto’s van.