Dummie de Mummie en de gouden scarabee

Eerste druk 2012
Gebonden, twee kleuren-
illustraties van Elly Hees
176 pagina’s
ISBN 978 90 00 30579 7
Uitgeverij Van Goor

Op een dag komt er bij Jops huis een groene papegaai aanvliegen. Hij heet Lorre, heeft een houten poot, kan prachtig operazingen… en hij is van niemand! Jop en zijn vriendin Saar leren Lorre allerlei kunstjes en het wordt daar een vrolijke boel.
Maar dan is Lorre net zo plotseling weer verdwenen.
Jop en Saar zijn ten einde raad. Is Lorre gewoon weggevlogen, of weet die afschuwelijke platenbaas Toni Panini er meer van? Is het de schuld van de pratende krant Elsie Gember, of is het een geintje van Malle Frits?alfabet-besjes-75
En waarom heeft het halve dorp trouwens ineens een papegaai?
Jop en Saar gaan op onderzoek uit en ontdekken iets verschrikkelijks.

‘Dag Lorre,’ zei Jop.
‘Lorrrre! Lorrrre!’ schreeuwde het beest.
‘Dag Lorre,’ zei papa.
‘Omhakken! Val om dan, rrrotzak!’
‘Joh, val zelf om!’ grinnikte papa en Jop proestte het uit.

Koppiekrauw! Lorre heeft natuurlijk zijn eigen lied…!lorrerodekop
Klik op mijn rode kop om naar het filmpje te kijken en mee te zingen…

lorrekopgroen…en klik op mijn groene kop om gratis te downloaden!
(Dat gaat zo: klik met rechtermuisknop op groene kop, kies dan: Doel opslaan als…)

Dummie de Mummie en de gouden scarabee

Voor recensies: klik hier.

Vind je De wraak van Lorre een leuk boek?
Dan vind je De wraak van Knor vast ook leuk!

<div class="tm-btn tm-btn-sm kopen"><div class="tm-btn-content"><span class="kopen-ltr stroke-letter">K</span></div></div><div id="title-kopen" class="tm-btn-title"><h3>Kopen</h3></div>

Winnaar Pluim van de Senaat

Hoera! De wraak van Lorre won de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2013!
Koppiekrrrrrrauw!!!

Dummie de Mummie en de gouden scarabee
Dummie de Mummie en de gouden scarabee

JURYRAPPORT

PLUIM VAN DE SENAAT VAN DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2013

De wraak van Lorre

Auteur: Tosca Menten
Illustrator: Elly Hees
Uitgever: Van Goor

Op een dag komt bij het huis van Jop een groene papegaai aanvliegen. Tot ieders stomme verbazing heeft het beest een houten poot en kan hij prachtig opera-achtig zingen. Jop sluit vriendschap met deze rare vogel, maar er zijn kapers op de kust. Een uitgekookte platenbaas wil Lorre hebben, platen met hem opnemen en heel veel geld verdienen. Hij is bereid goed te betalen, maar Jop wil Lorre liever zelf houden. Dan lijkt Lorre ineens van de aardbodem verdwenen.

Bij dit boek schater je van het lachen volgens de Senaat. Sommige Senaatsleden lagen zelfs om de seconde in een deuk. Soms zit hem dat in de woordgrapjes, maar vaak ook in de gebeurtenissen. Bijvoorbeeld het moment waarop Elsie een paar eieren op haar kop krijgt. Behalve grappig is het boek ook spannend en soms zielig, zoals bij het kortwieken van Lorre. Juist de combinatie van deze elementen maakt dat de Senaat het een goed boek vindt.

Wat de Senaat erg sterk vindt zijn de samenvattende zinnen aan het einde van ieder hoofdstuk “Zo wil je dat mama terug is en zo kan ze beter nog even weg blijven”. Een goede vondst. Heel speciaal vinden de Senaatsleden dat de tekeningen allemaal in het groen zijn, omdat Lorre ook groen is. Het slotstuk is de kroon op het boek. Daar komt alles samen en wordt de titel van het boek De wraak van Lorre helemaal waargemaakt.

De wraak van Lorre is een boek dat je na de eerste keer graag vaker leest. En bij iedere keer lezen ontdek je nieuwe dingen. Daarom krijgt De wraak van Lorre van Tosca Menten de Pluim van de Senaat 2013 in de categorie 6 t/m 9 jaar.

Share This