Illustratoren

Elly Hees
Veel van mijn boeken zijn geillustreerd door de bekende illustrator Elly Hees (geboren in 1953). Een hoop tekeningetjes op deze website komen uit onze boeken, of heeft Elly speciaal voor deze website gemaakt. Ook op Dummies website zijn alle tekeningen door Elly gemaakt.

Andere illustratoren met wie ik graag samenwerk zijn Katrien Holland en Geert Gratama.
Jeska Verstegen illustreerde Kereltje Kareltje en de Briezels.

Wat doet een illustrator?

Elly Hees illustreert niet alleen mijn boeken, zij doet ook de vormgeving ervan. Dat wil zeggen dat zij ervoor zorgt dat alles netjes op de goede plaats staat en er pico bello uitziet, voordat het naar de drukker gaat. Elly illustreert boeken van andere schrijvers, ze maakt cartoons en illustraties in tijdschriften, Echte Kunst (met hoofdletters), en ze heeft ook nog eens zelf een kinderboek geschreven met prachtige prenten.

Katrien Holland maakt prachtige tekeningen voor heel veel de schrijvers.

tante fop ballon

Superleuk!

Jullie snappen het zeker al: Ik vind de tekeningen van Elly en Katrien geweldig. Ik ben altijd razend nieuwsgierig naar de illustraties die ze voor een nieuw boek maken en ik word altijd weer vrolijk als ik die voor de eerste keer zie! Er zit zoveel humor in, je moet er maar eens goed naar kijken. Mensen zeggen vaak dat ons werk daarom zo goed bij elkaar past.
(Op de achterkant van de Zuid-Afrikaanse vertaling van De wraak van Knor staat:
 “Sy (Tosca Menten) en illustreerder Elly Hees maak samen ’n gedugte span wat gewis daarin sal slaag om jou te laat kraai van die lag!” Joehoe, Elly en ik zijn dus een gedugte span!)

Geheimpje

Zal ik eens een geheim verklappen: 
Soms tekent Elly een hoofdpersoon heel anders dan ik tijdens het schrijven had bedacht. Anna-Lies uit de boeken van Dummie had in mijn allereerste tekst een paardenstaart. Maar dat vond Elly maar niks: volgens haar moest Anna-Lies krullen hebben. Dus tekende ze Anna-Lies gewoon met krullen! Tja, en toen heb ik de tekst maar veranderd…

Elly’s website: www.beeldvanhees.nl

Katriens website: www.katrienholland.nl

Geerts website: www.geertgratama.nl

Share This