Elly Hees

Elly Hees en ik
Sinds 2005 worden al mijn boeken geillustreerd door de bekende illustrator Elly Hees (geboren in 1953). 
Alle tekeningetjes die je op deze website ziet komen uit onze boeken, of heeft zij speciaal voor deze website gemaakt. Ook op Dummies website zijn alle tekeningen door Elly gemaakt.

Wat doet Elly Hees nog meer?

Elly Hees illustreert niet alleen mijn boeken, zij doet ook de vormgeving ervan. Dat wil zeggen dat zij ervoor zorgt dat alles netjes op de goede plaats staat en er pico bello uitziet, voordat het naar de drukker gaat.
En ze doet nog veel meer. Ze illustreert boeken van andere schrijvers, ze maakt cartoons en illustraties in tijdschriften, Echte Kunst (met hoofdletters), en ze heeft ook nog eens zelf een kinderboek geschreven met prachtige prenten.

tante fop ballon

Superleuk!

Jullie snappen het zeker al: Ik vind de tekeningen van Elly geweldig. 
Ik ben altijd razend nieuwsgierig naar de illustraties die ze voor een nieuw boek maakt en ik word altijd weer vrolijk als ik die voor de eerste keer zie! Er zit zoveel humor in, je moet er maar eens goed naar kijken. Mensen zeggen vaak dat ons werk daarom zo goed bij elkaar past.
Op de achterkant van de Zuid-Afrikaanse vertaling van De wraak van Knor staat:
 “Sy (Tosca Menten) en illustreerder Elly Hees maak samen ’n gedugte span wat gewis daarin sal slaag om jou te laat kraai van die lag!”
Joehoe, Elly en ik zijn dus een gedugte span!

Geheimpje

Zal ik eens een geheim verklappen: 
Soms tekent Elly een hoofdpersoon heel anders dan ik tijdens het schrijven had bedacht. Anna-Lies uit de boeken van Dummie had in mijn allereerste tekst een paardenstaart. Maar dat vond Elly maar niks: volgens haar moest Anna-Lies krullen hebben. Dus tekende ze Anna-Lies gewoon met krullen! Tja, en toen heb ik de tekst maar veranderd…
Ik kan me haast niet voorstellen dat ik niet meer met Elly zou werken!

Elly’s website: www.beeldvanhees.nl

Share This