Dummie de Mummie en de gouden scarabee

De supervervelende Zeer Ernstige Ramp Sam Veterklep is maar in twee dingen geïnteresseerd: Het eten van krentenbrood met roomboter en pindakaas en het pesten van de mensen om hem heen. Zijn vader en moeder, zijn klasgenoot Niels, zijn juf juffrouw van der Toorn en de twee oude buurmannen Floor en Theodoor worden er radeloos, wanhopig en compleet gestoord van.
Dan verschijnt er een nieuw slachtoffer in Sams klas: het slimme meisje Nona Ketel. En je raadt het al: Nona pikt het niet! Samen met Niels en juffrouw Van der Toorn verzint ze een waanzinnig plan. Tijdens Operatie Zeer Ernstige Ramp rekent ze voorgoed met Sam af.

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. ‘Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem kielhalen! Wurgen! Mangelen! Raddraaien! Vierendelen! OP DE BRANDSTAPEL! IK HAAT HEM!’ gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels.
Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Eerste druk 2005
Gebonden, zwart/wit
illustraties van Elly Hees
278 bladzijden
ISBN 90 00 03667 4
Uitgeverij Van Goor

Dit boek stond op de Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2005.

Voor een recensie: Klik hier!

<div class="tm-btn tm-btn-sm kopen"><div class="tm-btn-content"><span class="kopen-ltr stroke-letter">K</span></div></div><div id="title-kopen" class="tm-btn-title"><h3>Kopen</h3></div>
Share This