Dummie de Mummie en de gouden scarabee

Stel je eens voor. Je wordt wakker op je geluksdag omdat je bij je lievelingstante gaat logeren. En een uur later zit je in een bejaardentehuis op een kamer bij een meneer die denkt dat hij een garnaal is. Terwijl je nog maar tien jaar oud bent! Nou, precies zoiets ongelofelijks gebeurde met Tom Piekepol op de eerste dag van zijn vakantie.

De tienjarige Tom Piekepol wordt door zijn moeder voor tien dagen achtergelaten in een bejaardentehuis. Daar komt hij bij meneer Kartoni op de kamer. Al gauw komt Tom erachter dat meneer Kartoni een geheim heeft: Hij is op zoek naar de schat van Hapsaus tot Biegelburg die verborgen zit in een oud theemeubeltje, ergens in het tehuis.
Tom en meneer Kartoni gaan samen op zoek. Maar, al snel krijgen ook de andere bewoners lucht van de zaak. En lang niet al die personen hebben het goed met Tom en Kartoni voor. Zuster Olie is tot in alles in staat en wat wil de vriendelijke Corina Buitenveld eigenlijk? En is tante Beppie wel te vertrouwen? Wanneer iemand anders als eerste de schat vindt, bedenken Tom en meneer Kartoni een list.

Eerste druk 2006
Gebonden, zwart/wit
illustraties van Elly Hees
208 bladzijden
ISBN 90 00 03731 X
Uitgeverij Van Goor

Dit boek stond op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2007.

 

Voor een recensie: klik hier!

<div class="tm-btn tm-btn-sm kopen"><div class="tm-btn-content"><span class="kopen-ltr stroke-letter">K</span></div></div><div id="title-kopen" class="tm-btn-title"><h3>Kopen</h3></div>
Share This