Siem en Struis

Deel 1

Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker.
Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered.
Maar dan krijgt de struisvogelfarm bezoek van drie ruimtepakken en vanaf dat moment slaat het ongeluk toe. Siem en zijn struisvogeltje Struis raken diep in de problemen.
logo-definitief-png-200

Spannend eerste verhaal over de bijzondere Siem Wrongel en zijn eigen struisvogeltje Struis.
Met Pientje en Arend Wrongel, opa en oma Pierewaai, Jannes, mevrouw Witjes en anderen.

Klik hier voor Struisvogeltjesdans De Pierewaai

192 pagina’s
1e druk 2016
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000351688

Deel 2

Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur is razend jaloers op het nieuwe geurtje “Siem Subliem 1” van parfumfabriek Hemelse Neuzen. Het is een enorme hit in geurenland, en Karel wil per se weten wat erin zit. Maar de mensen op zijn lab hebben geen idee. Daarom stuurt Karel eerst een detective naar landgoed Pierewaai en als die niets ontdekt, zijn tweelingdochters Ploos en Toos. Ploos en Toos ontdekken het geheim van het geurtje wél, maar sluiten ook vriendschap met Siem en Struis. Ze verklappen het geheim niet aan hun vader. Nijdig besluit Karel om Struis dan maar te ontvoeren. Het losgeld is de behangrol met de formule van het geweldige geurtje. Siem is ten einde raad. Als hij nu niet vlug iets subliems verzint, eindigt Struis als struisvogelbiefstuk…logo-definitief-png-200

Tweede, hilarische verhaal over Siem, zijn struisvogel Struis en een jaloerse parfumdirecteur.
Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, Jannes en opa en oma Pierewaai en anderen.

214 pagina’s
1e druk 2017
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000357505

Deel 3

Hoera! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land!
Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voor eens en voor altijd af te rekenen met zijn concurrent. Hij stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat hij op zoek naar hun geheime laboratorium.
Siem vindt de nieuwe tante heus wel aardig, maar hij wordt gek van al haar vragen. Bovendien heeft hij zelf ook een geheim. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette!
Opeens slaan de misverstanden toe en is Struis in groot gevaar…
logo-definitief-png-200

Derde, hilarische verhaal over Siem, zijn struisvogel Struis en een waanzinnige uitvinding.
Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, Jannes en opa en oma Pierewaai en anderen.

246 pagina’s
1e druk 2019
illustraties Katrien Holland
ISBN 9789000366927

Struisvogeltjesdans

Struisvogeltjesdans De Pierewaai was de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Dansfestival 2017. Klik hier om te kijken.

Knutselen met Siem en Struis

Knutselen met Siem Subliem

Heb je een feestje? Of een middag vrij? Ga dan lekker knutselen met Siem Subliem en Struis! Op de knutselpagina van Siem Subliem vind je allerlei leuke tips, met dank aan de ambassadeursklas 2017. Maak bijvoorbeeld je eigen Struis én zijn hok of solliciteer naar een baantje bij Hemelse Geuren met je eigen parfum. Veel plezier!!

Share This