Tosca in het theater

Denk je nou echt dat Tosca Menten al haar verhalen zelf verzint? Wel nee! Dat doen al die personages in haar hoofd. En het is de hoogste tijd om hen een keer in het echt te ontmoeten. In kleine of grote voorstellingen vol grappen, grollen en liedjes laat Tosca hen opdraven. Laat je verrassen, luister en zing vooral met hen mee! Bijvoorbeeld in Tosca’s grote voorstelling met band Yah Maashi Mon! of een van haar andere voorstellingen!​

Foto’s Hannah van Herk

Mirek Walton, Berry Janssen, Olaf Keus, Tosca Menten

Bomkak Zing’s! en Knotsknetter!

Bomkak Zing’s! en Knotsknetter! zijn muzikale ontdekkingstochten door de boeken van Tosca, vol ieder jaar weer nieuwe, knotsgekke liedjes en grappige verhalen.
Geschikt voor grote en kleine podia in theaters, bibliotheken en scholen.
Leeftijd 7+
Aantal spelers: 2 of 3
Bomkak Zing’s! en Knotsknetter! boek je bij De Schrijverscentrale.
Voor prijzen: Klik hier!
Natuurlijk met signeren na afloop!

Yah Maashi Mon!

Om Dummies tiende boek te vieren speelt Tosca vanaf september 2018 in een gloednieuwe voorstelling, die gebaseerd is op Dummies reis naar het Caribische eiland Jamaica. Voor een onvergetelijk (boeken)feest op grote en kleinere podia in theaters, bibliotheken en scholen.
Leeftijd 7+
Aantal spelers: in overleg.
Yah Maashi Mon! boek je bij De Schrijverscentrale.
Voor prijzen: Klik hier.
Natuurlijk met signeren na afloop.

Tijdens de theatervoorstelling op Dummies Grote Verjaardagsfeest in Studio’s Aalsmeer! Klik hier voor een stukje uit het poeplied!

Plofzak Drollemans, Tosca Menten draait door!

Tosca Menten neemt je mee naar de binnenkant van haar hoofd. Daar wachten nog duizend ideeën ongeduldig tot ze worden opgeschreven. Het borrelt en bruist… Het spettert en sist… Plotseling brandt er iets aan. Het gaat walmen! Het rookt!
Hellup! Bel de dokter! Tosca Menten kookt over! – Gespeeld in 2012 en 2013.
Spelers: Tosca Menten, Kiki Schippers, Jorind Josemans (accordeon) en Mirek Walton (toetsen en gitaar).
Een grappige voorstelling over fantasie, vol vrolijke liedjes en knotsgekke momenten.

Kiki Schippers
Kiki Schippers (1988) speelde al tijdens haar studie aan diverse theaterscholen eigen muziektheaterprogramma’s op Brabantse podia en theaterfestivals. Ze liep stage bij een gezelschap in Argentinië, doceert bij verschillende culturele instellingen en schrijft ook liedteksten voor collega-kleinkunstenaars. In juni 2011 studeerde ze vol lof af aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. In 2013 bereikte zij met twee andere kandidaten de finale van het prestigieuze Leids Cabaret Festival en in 2014 bereikte zij de finale van Nekka (Belgie). Eind 2014 won zij zowel de publieksprijs als de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten Festival 2014. In theaterseizoen 2015-2016 speelt zij haar soloprogramma ‘Wie kijkt’.
www.kicces.com

Jorind Josemans
Jorind Josemans (1983) speelt accordeon sinds zijn achtste jaar en studeerde aan het Conservatorium. Jorind is werkzaam als artistiek leider en dirigent van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) en als dirigent van Accordeonvereniging Blij Leven te ‘s-Hertogenbosch. Tevens geeft hij accordeonles in Den Bosch en in de omgeving van Utrecht. Hij organiseert en leidt als dirigent regelmatig grote samenspelprojecten voor (amateur)accordeonisten, zoals Maritiem in 2008, Ode aan Edith Piaf in 2009, Ode aan Marc Belder in 2012 en Van Bach tot Blij Leven in 2013.  Ook organiseert hij trainingen, workshops en amateurprojecten waarin persoonsontwikkeling met behulp van muziek centraal staat.
www.jorindjosemans.com

Mirek Walton
Mirek Walton (1987) studeerde in 2009 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium voor gitaar en piano in de richting tango en geldt inmiddels als bekroond componist van nieuw tango-repertoire (o.a. de Choclo 2010). Daarnaast is hij te zien in uiteenlopende muziektheatervoorstellingen als begeleider en arrangeur en is hij de vaste gitarist van theatergroep De Andersons.
www.mirekwalton.nl

Share This