Boekbespreking over Juffrouw Pots

Juffrouw Pots
Pots

Wie zitten er allemaal in het verhaal?
Vertel eerst iets over de hoofdpersonen, dat zijn Kaya en Simon en natuurlijk juffrouw Pots. Vertel dan iets over wie er nog meer in het boek voorkomen: Kaya’s vader en moeder, Benny, Ank en de andere kinderen, en meester Poedel.

Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over dat je meer kunt, dan je denkt. Kaya en Simon hebben het niet zo getroffen met hun omstandigheden. Ze hebben allebei besloten de rest van hun leven in een winterslaap te gaan, omdat toch niks lukt.
Maar dan komt juffrouw Pots in de klas.
Juffrouw Pots begint Simon enorm te pesten en Kaya wordt verschrikkelijk boos. Ze besluiten dat ze samen wakker worden uit hun winterslaap, en dat ze ervoor gaan zorgen dat juffrouw Pots weer uit hun leven verdwijnt. Maar hoe moeten ze dat doen?
Ze gaan goed op haar letten en ontdekken dat juffrouw Pots wel heel vreemde dingen doet. Bovendien wordt er ineens in hun dorp wel erg veel ingebroken, en dat steeds als juffrouw Pots daar op huisbezoek is geweest. Uiteindelijk komen ze erachter dat juffrouw Pots helemaal geen echte juffrouw is…. Maar wie of wat is juffrouw Pots dan wel? (dat moet je, denk ik, geheim houden als je je boekbespreking houdt….) En kunnen Kaya en Simon juffrouw Pots wel aan?

Hoe is het boek ingedeeld?

Het boek begint met hoofdstuk 0, daarin wordt uitgelegd waarom Simon en Kaya vrienden zijn en waarom ze in winterslaap zijn gegaan.
Dan volgt deel 1. De lieve juffrouw Francien vertrekt van school en in haar plaats komt de verschrikkelijke juffrouw Pots. Simon wordt door haar heel erg gepest (vooral op Simons verjaardag) en Kaya en Simon worden wakker uit hun winterslaap. Je kunt ook iets vertellen over de tachtig-centimeter-regel, en het tachtig-centimeter-lied zingen.
In deel 2 komen Kaya en Simon in actie. Juffrouw Pots moet verdwijnen. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken allemaal vreemde dingen aan juffrouw Pots. Ze ontdekken dat meester Poedel en juffrouw Pots elkaar vroeger gekend hebben. Maar waarom is meester Poedel bang voor juffrouw Pots? Ze krijgen ruzie met de klas.
In deel 3 loopt alles uit de hand. Kaya en Simon doen een vreselijke ontdekking. Dan loopt alles verkeerd en Kaya wordt zelfs ontvoerd en opgesloten. Gelukkig kan Simon haar bevrijden. Maar dan is alles nog steeds niet afgelopen… Ze willen juffrouw Pots niet zo maar laten gaan!

Vertel iets over de schrijver.

Daarover staat van alles op deze website.

Wat vind ik zelf?
Simon en Kaya zijn de hoofdpersonen. Meestal zijn hoofdpersonen erg slim, leuk, goed en knap, maar dat zijn Simon en Kaya allebei juist niet. Dat heb ik expres gedaan. De volwassenen in dit boek zijn maar rare mensen. Dat nou juist die twee kinderen het van ze winnen vind ik net goed.
Ik schrijf graag over vreemde, gekke mensen, en die zitten er genoeg in dit boek. Ik vind het belangrijk dat kinderen om een boek kunnen lachen. Ik hoop dat jij dat ook hebt gedaan.

Lees een stukje voor.

Neem een stukje dat je zelf leuk vindt, of spannend, of juist een belangrijk moment in het verhaal. Of kies een stukje om te lachen, dat leest lekker voor!

En wil je na afloop met je klas een filmpje kijken of iets zingen?

Ga naar www.youtube.com/toscamenten

Recensies

Als je wil weten wat andere mensen van het boek vinden, kun je een recensie lezen. Klik hier voor een paar recensies van Juffrouw Pots.

Tip

Als je Juffrouw Pots leuk vindt, vind je Operatie Zeer Ernstige Ramp vast ook leuk.

 

De wraak van Lorre
Share This