Oom Onkruid

Vanaf 8 februari t/m 9 april  2023 zijn de Leesweken van de Kinderjury. Kinderen lezen dan zoveel mogelijk boeken op school, thuis of in de bibliotheek. Alle boeken die in 2022 zijn verschenen, maken kans om de Kinderjury 2023 te winnen. Om het kiezen wat makkelijker te maken, worden er twee Tiplijsten samengesteld van elk 25 boeken: één voor kinderen van 6 t/m 9 jaar, en één voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. De tiplijsten zijn te vinden op kinderjury.nl.

Op 10 april 2023 beginnen de Stemweken. Dan kunnen alle kinderen hun stem uitbrengen over het beste boek van 2022. Dat doen ze via de online stemmodule of met een echte Kinderjurystembus op school! De Stemweken duren t/m 24 april. De top 3 is bekend op 10 mei, de prijsuitreiking voor de nummers 1 vindt plaats op 17 mei 2023. Vanaf 2022 reiken we de Kinderjury uit op een groot leesfeest, hou de site in de gaten voor meer informatie!

Als Boris bij zijn oom Onkruid gaat logeren, vindt hij na een regenbui een vreemd zaadje in zijn haar. Hij stopt het in de grond en tot zijn stomme verbazing groeit er binnen een dag een enorme plant uit. De plant slaat af en toe een blad om hem heen en Boris is beretrots. Hij noemt de plant Freddie, geeft hem een eigen tuintje en sluit zelfs vriendschap met hem. Tot Freddie naar vliegen begint te happen. Is de plant eigenlijk eigenlijk wel zo vriendelijk als Boris denkt? Opeens gaat er van alles mis.

Aangevuld met gi-ga-groene weetjes, maffe interviews en bijzondere krantenberichten, advertenties en groene katernen vol gi-ga-vreemde planten.
Bomvol illustraties in kleur van de enige echte Geert Gratama.

Geschreven voor de Kinderboekenweek 2022

Share This