Thijs

Even voorstellen!

Hallo, ik ben Thijs van Oosterhout. Ik woon met mijn ouders en mijn broers Koen en Bob in Breda. Ik ben 9 jaar en zit in groep 6a van basisschool De Eerste Rith. Mijn juf heet Idi en ze is heel aardig. Op vrijdag heb ik een meester. Hij heet Emiel. Ik noem hem altijd mister Emiel omdat hij alles van computers weet.
Mijn hobby’s  zijn hobo spelen, zingen bij het Sacramentskoor uit Breda, leren over Egypte, en ik vind voetbal ook wel leuk.
Ik vind Tosca Menten heel leuk en nu ga ik vertellen waarom.
Ik was heel geïnteresseerd in het oude Egypte (en dat ben ik nog steeds!). Op een dag gingen we naar het rijksmuseum van oudheden om er een kijkje te nemen. Het was toevallig dat de reisgids Dummie de mummie was. Toen kwam ik er achter dat er boeken van Dummie waren. Ik las een boek en vond het heel leuk, dus ik las er nog een. En op een dag ging ik weer naar het rijksmuseum van oudheden want Dummie de mummie en de ster Thoeban was uit. Daarom werd er een Dummie de Mummiedag georganiseerd met Tosca Menten. Daar zag ik hoe aardig en grappig ze is. Ik had een mooie brief geschreven en die heb ik toen aan haar gegeven. Daar stond ook het adres van mijn website op en dat is: www.mummies-thijs.jouwweb.nl. Ik vond het super tof dat Tosca een bericht had achter gelaten op mijn website!
Dus waarom ben ik een fan van Tosca Menten? Ze is grappig, aardig en schrijft de leukste boeken van de hele wereld!!!

Verslag van de High Tea!

Op woensdag 14 januari ging ik met papa, mama en mijn broer Bob naar Houten om ambassadeur te worden van Tosca Menten. Al dagen liep ik te stuiteren en te springen van vreugde want ik had er veel zin in. Ik liep juichend naar de auto toen het tijd was om te gaan.
Na een uur rijden kwamen we bij de uitgeverij aan. En daar waren we dan. We liepen naar binnen en moesten wachten tot Tosca ons en de 9 andere bijna ambassadeurs kwam halen. Het duurde best lang want Tosca kwam een kwartier te laat. Dat was jammer. Maar toen kwam Tosca eindelijk tevoorschijn en dat wat geweldig. Ze bracht ons naar een lokaal. We gingen eerst in een cirkel zitten en ons aan elkaar voorstellen. Daarna legde Tosca uit wat er van de ambassadeurs wordt verwacht. Iedereen zag het nog zitten, dus toen werden we geïnstalleerd. We kregen een tas met wat foldertjes, een poster en een boek en we kregen een mooi t-shirt speciaal voor een ambassadeur. En natuurlijk een mooie oorkonde als bewijs.
Toen was het tijd voor de high tea. Tosca had gezorgd voor een paar taarten, twix, koekjes, cake, koffie, limonade en natuurlijk thee. Dat was heel lekker. Ondertussen mochten alle ambassadeurs omstebeurt een handtekening bij Tosca halen. Daarna werden er foto’s gemaakt en een grappig filmpje. Tosca wilde nog verder gaan met het feesten maar dat mocht helaas niet van Taïs, want de uitgeverij moest sluiten.Het was super leuk en ik zou nog wel zo’n middag willen.

Optreden Koninklijke Harmonie Cecilia

Joehoe! Thijs heeft geregeld dat hij en ik samen konden optreden in een volle Martinuskerk in Breda! Thijs als solist in zijn harmonie-orkest, en ik als dirigent! Fantastisch, wat was dat leuk. Ik had nog nooit gedirigeerd en vond het fantastisch! Gave actie, Thijs!

Thijs’ actie kwam in het wijkblad van Princenhage.
Thijs zelf: “6500 mensen krijgen dat wijkblad! Dus wie niet geweest is, kan er alsnog over lezen.”

En zo is het!

Een bijzondere traktatie!

Thijs trakteerde op echte kipDRUMSTICKS, “want kippen zijn cool en de drumsticks hebben te maken met Dummie de Mummie en de drums van Massoeba. Het was een groot succes.”
Thijs heeft hiermee meteen ook flink reclame gemaakt voor Dummie de mummie en de drums van Massoeba, want hij heeft natuurlijk wel uitgelegd waarom hij op kipdrumsticks tracteerde. “Om iedere kip zat ook nog een servet met een zelfgemaakte sticker: LEES: en dan een plaatje van de kaft van het boek.”

Goed gedaan, Thijs!!!!!

Recensie op internet

Weer een super leuk boek over Dummie de mummie

Dit boek heet Dummie de mummie en de drums van Massoeba. Het is, net als de andere Dummieboeken, een fantastisch boek. Het is spannend, af en toe een beetje zielig, mysterieus, grappig en dat allemaal in één boek! Daarom is mijn tip….Lees Dummie de mummie en de drums van Massoeba!!!!!

Share This