Dille

Even voorstellen!
Ik ben Dille Zimnik. Ik ben tien jaar oud en woon in Linschoten met mijn ouders en met mijn zus Luna. Ik wilde ambassadeur worden omdat ik de boeken van Tosca boeken vet, cool, leuk en grappig vind. En omdat Tosca zelf zo grappig is.
Toen mijn ouders mijn eerste boek van Tosca Menten voor lazen, vond ik het geweldig. Het boek was knots knetter gek. Dat was in een vakantie in 2014. We kwamen toen ook een oud-ambassadeur tegen en die vertelde er heel leuk over. Mijn zus deed toen mee en werd ambassadeur in 2015. Ik ben toen ook vaak mee geweest naar haar acties en de bijeenkomsten met Tosca en zelfs naar de première van de nieuwe Dummie film. Dat was super gaaf. Dat wilde ik ook heel graag. Ik wist dat het wel moeilijk zou zijn om ook ambassadeur te worden, maar het is gelukt!
Ik hou heel erg veel van lezen ik wil later graag schrijfster worden. Ik zit op paardrijden en op dansen. Ik hou heel erg van paarden. Ik zit op de Basisschool Prins Claus in groep 7. Ik hoop dat ik er een leuk jaar van ga maken met alle ambassadeurs en veel plezier er aan beleef. Groetjes Dille

Op de uitgeverij!
Woensdag 18 januari
De ontmoeting was erg leuk. We gingen in een kring zitten en Tosca Menten vertelde wat het inhoudt om ambassadeur te zijn. En ze vertelde ook veel dingen wie zij is en wat ze doet.
Tussendoor stelden we vragen. Daarna ging Tosca Menten een klein beetje uit onze brieven voorlezen. Daarna kregen we ons ambassadeur T-shirt die was anders dan de andere jaren deze was blauw. En we kregen een tas met allemaal leuke spulletjes. Daarna maakte Jessie een filmpje waarin we moesten zeggen dat we er zin in hadden en dat Tosca de beste is !!!! Toen was het pauze en we kregen taart met de tekst ambassadeur 2017.
Toen werden we officieel benoemd met een oorkonde en moest ik mijn handtekening zetten. Toen was het bijna tijd om weg te gaan . Maar eerst de groepsfoto met de handpoppen en figuren uit de boeken van Tosca: Dummie , Struis, Lorre, tante Fops tanden en een drol!
Toen namen we afscheid en ging iedereen naar huis.

Een boekentafel op school….

…met heel veel boeken en Tosca Menten-spullen!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Dille)

Dit is een super leuk nieuw boek van Tosca Menten. Ze is bekend van Dummie de Mummie boeken. Maar ze is nu een Kakels Mirakels nieuwe serie begonnen. Tosca is echt de leukste en grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland. Siem Subliem gaat over een jongetje, Siem genaamd, die met zijn ouders meneer en mevrouw Wrongel tegenover een struisvogelfarm woont. Zijn ouders willen graag dat hij de parfumfabriek ‘De Hemelse Neuzen’ overneemt, maar Siem ruikt helemaal niets en houdt veel meer van struisvogels. Siem vindt dit dus geen goed idee. Siem is elke dag bij de struisvogels te vinden en heeft veel lol met zijn eigen struisvogel Struis genaamd. Op een dag komen er drie witte ruimtepakken op de struisvogel farm en verandert zijn hele wereld. Samen met Jannes probeert hij een oplossing te vinden voor deze ramp. De tijd dringt, gaat dit nog wel lukken……….Als je dit wilt weten, moet je het boek zelf gaan lezen! Het is weer een super grappig en spannend boek van Tosca Menten. En weet je wat het leuke is, er komt binnenkort al een deel twee. Dus als je deze uit hebt, kun je daarna doorgaan in deel 2!

Zo begin je aan recensie van een geweldig boek en zo is ie alweer voorbij! (hahahahahaha)

siem subliem

Alle voorleeskanjers op school…

… en Dille leest over Dummie in de gletsjerspleet!

Winactie bij ICI PARIS XL Woerden!

Wat een super actie!! Koop tussen 15 en 22 maart een geurtje bij ICI Paris Woerden en win Siem Subliem en het ei van Jannes! Ik kom op 25 maart zelf de prijs uitreiken aan de drie winnaars en zet een handtekening in al je boeken. En vergeet niet op Siem te stemmen voor de Kinderjury! Goed geregeld door mijn super ambassadeur Dille Zimnik! Kakels mirakels gaaf!

De actie stond zelfs in de krant, lees maar eens hier:
http://noord.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/zakelijk/114888/dille-zimnik-10-uit-linschoten-organiseert-winactie-met-kinderboekenschrij

Het was echt super leuk en gezellig zaterdag , en er waren erg veel enthousiaste kinderen. Een prijswinnaar kon helaas niet aanwezig zijn . maar de rest was er wel . Het was een hele leuke middag vol gekke en leuke dingen/mensen . Maar aan het  einde moest tosca eigenlijk wel haar koffer dichtdoen !! hahahahahahahahaha

Dille in actie voor de Kinderjury!

Siem en Dummie tussen de lijsttrekkers!

Reclame maken voor de Kinderjury in de klas

Wedstrijd ‘Versier je fiets’ tijdens Koningsdag

De Koningsdag actie was een groot succes. Het was georganiseerd door het oranjekoppiethee van Linschoten. Er waren meer dan 30 prachtig versierde fietsen. De fietsen zagen er heel kleurrijk uit en iedereen had heel erg zijn best gedaan.

Samen met de fanfare van Linfano zijn ze in optocht door het dorp gegaan om iedereen wakker te maken.

Ik mocht van de burgemeester de prijzen overhandigen aan de prijswinnaars. Ik mocht op het bordes staan, dat was best spannend want er waren heel veel mensen.

De prijswinnaars waren heel blij met hun prijzen van de Dummie de Mummie.

 

BOEM!

Als knutselopdracht voor Siem Subliem maakte Dille samen met haar zus Luna dit supergave stopmotion filmpje. BOEM!!!

Na mijn eerste echte duik met perslucht had ik nog wel zin om Siem Subliem te lezen op een Caribisch eiland voor de kust van Nicaragua. Lekker chillen!

De Siem Subliem actie met de Ballonvaart. Omdat deze actie een actie was met een dans, heb ik de posters opgehangen in alle dansscholen in Woerden en heb ik een plekje ingericht en flyers uitgedeeld tijdens mijn eigen dansvoorstelling met Attitude 54 in het Evertshuis in Bodegraven. Hopelijk gaan nu meer kinderen Siem Subliem lezen en lekker dansen ?

De première in Utrecht van de nieuwste Dummie de Mummie film was echt 1 groot feest! Ik mocht er met mijn vriendin Yente en mijn zus Luna en mijn moeder naar toe. Het was echt superleuk om over de rode loper te lopen en alle beroemde acteurs te zien. En de film is echt super leuk, spannend en grappig.

Share This