Fay

Hi ik ben Fay! Wat leuk dat je mijn pagina bezoekt. Zal ik wat over mezelf vertellen?

Ik woon in Zandvoort (vlakbij het strand) samen met mijn broertje Loïc en mijn twee moeders. Ik ben gek op schilderen. Al vanaf mijn vierde wil ik kunstenares worden (ik ben 10 jaar, nou eigenlijk nog niet helemaal maar 14 februari wel). Elke donderdag ga ik met mijn vader naar schilderles bij juf Ella. Op dit moment ben ik bezig met een schilderij van Struis, je weet wel die struisvogel uit ‘Siem Subliem’. Ook zit ik op voetbal.

Ik heb dyslexie (een rot woord om te schrijven maar gelukkig helpen mijn moeders een beetje met spellen). Mijn dyslexiejuf Marjolein gaf mij de tip om ambassadeur te worden van Tosca Menten. Ik heb namelijk bijna al haar boeken gelezen (nou ja geluisterd). Ik ben gek op boeken & verhalen maar niet zo op lezen. Mijn moeders noemden mij vroeger altijd ‘een boekenwurm die niet kan lezen’. Gelukkig gaat het nu steeds beter.

Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde dat ik ambassadeur was geworden. Ik vond het heel gaaf om Tosca vorig week in het echt te zien. Ook vond ik de andere ambassadeurs heel aardig. Het leukst vond ik om samen met Tosca de oorkonde te ondertekenen omdat ik toen officieel ambassadeur werd.

Als je van plan ben een boek van Tosca Menten te lezen (zou ik zeker doen), heb ik een top 5 voor je gemaakt.

Nummer 1 tataratááááa: Siem Subliem!
Nummer 2. Juffrouw Pots.
Nummer 3. Operatie Zeer Ernstige Ramp.
Nummer 4. De Wraak van Knor.
En de laatste: Eigenlijk is er geen laatste want ik vind ze allemaal zo leuk.

Een spreekbeurt: Knor in mijn klas

Oké Knor was niet echt in mijn klas maar ik heb het Knorlied (http://bit.ly/2l8jqC0) laten horen tijdens mijn spreekbeurt. Mijn spreekbeurt ging over Tosca Menten. In mijn klas is Dummie de Mummie iets beroemder dan Tosca zelf (laat het hem niet horen…). Gelukkig weet nu iedereen in mijn klas wie Tosca Menten is en dat ik dit jaar haar ambassadeur ben. Lela zei: “ik vind het heel goed dat je de dingen die je geheim moet houden als ambassadeur ook geheim hebt gehouden”.
Natuurlijk ben ik mijn spreekbeurt geëindigd met: “lees allemaal de boeken van Tosca Menten!”

spreekbeurt Fay
poster Fay

Fay’s top 5!

Recensie Siem Subliem!

Siem Subliem is echt mijn lievelingsboek! Waar het over gaat? De ouders van Siem hebben één droom: Siem gaat later de parfumfabriek overnemen. Geweldig, toch? Ja, behalve als je neus niets ruikt zoals bij Siem. Siem heeft óók een droom: directeur worden van de struisvogelfarm tegenover zijn huis. Kan er maar één van deze dromen uitkomen? In dit super grappige boek lees je hoe Siem zich op een sublieme manier uit deze situatie weet te redden. Hij wordt hierbij geholpen door zijn struisvogel Struis & Jannes, een geniale professor. Echt gaan lezen hoor….

Struis op schilderles

Daar ben ik weer! Dit keer met mijn tekening van Struis. Ik heb hem op schilderles gemaakt. Mijn juf Ella schildert niet alleen, maar zet ook wilde dieren op (“dat ze dode dieren zeg maar met hun huid weer in de vorm zet hoe ze ooit echt waren, in 3D”). Je raadt nooit met welk beest ze nu bezig is. Ja echt: een struisvogel! Hoe toevallig is dat?

Tosca komt naar Fay in Zandvoort aan de Zee!

Ja het is echt waar:  Tosca doet mee aan mijn voorleesestafette in de Zandvoortse bieb!! Wat dat is? Eigenlijk heel simpel: Tosca start met voorlezen uit Siem Subliem of zal ik zelf beginnen…? Nou dat moeten we nog even beslissen. Dan geven we Siem door aan de volgende die verder voorleest. Zo leert iedereen Siem Subliem kennen. Natuurlijk kunnen we Siem niet in één x uitlezen dus op een spannend stukje stoppen we. Alle kinderen denken dan “ik móet weten hoe het verder gaat” en zullen vervolgens Siem Subliem kopen of lenen in de bieb. En natuurlijk zetten ze Siem Subliem bovenaan hun stemformulier van de Kinderjury!

 

Kom je ook? De voorleesestafette is vrijdag 7 april van 16.30 – 17.30 uur in de bibliotheek van Zandvoort, Louis Davidsstraat 1, Zandvoort.

“Zo heb je één ambassadeur in Zandvoort en zo heb je een hele bibliotheek vol.”

Omdat veel kinderen vrijdagmiddag sporten, was ik stiekem een beetje bang dat er niemand zou komen (ook al hadden Puck & ik heel Zandvoort met reclameposters behangen). Gelukkig kwamen er 70 mensen naar de voorleesestafette, en Tosca ook! Toen zij over Siem Subliem vertelde, ging plots haar telefoon. Zij nam op en wij schreeuwden super hard: “géén tijd!!!!!!!!!” Iedereen lag dubbel.

Ik startte de voorleesestafette. Wel acht kinderen wilden het daarna van mij overnemen. Zo hebben we wel een uur met elkaar gelezen. Iedereen luisterden aandachtig (behalve 2 jongens uit mijn klas -> die kregen een beetje ruzie -> juf boos -> kinderen weer stil). Na het lezen, ging iedereen stemmen voor de Kinderjury: op Siem Subliem natuurlijk. Missie geslaagd!

Standbeeld van Struis

Voor de voorleesestafette met Tosca heb ik een soort van standbeeld van Struis gemaakt. Kinderen die op Siem stemden mochten een veertje in Struis’ billen steken. Helaas staat hij nogal in de weg. Ik heb nog snel even een fotootje gemaakt voordat hij naar de vuilniswagen verhuist (snik)”.

Subliem lekkere parfum maken…

Wil je net zulke lekkere parfum maken als in de parfumfabriek Hemelse Neuzen? Ik verklap je het geheim (maar niet door vertellen hè….). Kijk snel op de knutselpagina van Siem Subliem!

Tosca in Tokio & Menten in Mongolië

Samen met Siem Subliem heb ik een soort van halve wereldreis achter de rug. We zijn in Rusland begonnen en na dááágen treinen kwamen we aan in Mongolië. Daar sliepen we net als de Mongoliërs in jurts (die witte tenten op de foto). Mongolië is een heel leeg land. Daarna gingen we naar Japan. Dat is juist een heel vol land. Het verhaal van Siem Subliem en het Rode Gevaar was zo spannend, het slokte al mijn aandacht op. Ik was gewoon even vergeten dat ik op het drukste kruispunt ter wereld stond….

Share This