Gino

Even voorstellen!

Ik ben Gino Verzijl, 9 jaar en woon met mijn vader, moeder en broertje Pablo (7) in Rotterdam.
Ik zit op de Elisabethschool in groep 6 bij juf Leanne. Ze is een super lieve juf. In mijn klas zitten een hoop gezellige vrienden en vriendinnen.
Ik hou natuurlijk erg veel van lezen. Zeker de boeken van Tosca Menten. Ik heb er al best veel. Alle boeken van Dummie de Mummie, operatie zeer ernstige ramp, Tom Piekepol en de schat van Kartoni, Het acropolis genootschap en de slag om blz. 37, de verschrikkelijke steen, de wraak van Knor, de wraak van Lorre en Dirkje Bakkes.
Ik ben de boeken van Tosca Menten gaan lezen omdat ik de eerste film van Dummie had gezien. Die was zo grappig, dat ik wilde weten hoe Tosca dat in haar boeken schrijft. En die zijn dus NOG grappiger en leuker!!!!
Ik speel ook veel met mijn broertje Pablo. We lezen ook vaak samen een boek. Dan lezen we om de beurt een hoofdstuk aan elkaar voor.
Verder bouw en speel ik graag met Lego. Mijn kamer staat er vol mee. En aan de muur hangen Dummie posters.
Ik speel ook graag buiten.
Ik had vorig jaar een brief gestuurd omdat ik heel graag ambassadeur van Tosca Menten wilde worden. Op 16 december kreeg ik een brief, daarin stond dat Tosca mij had uitgekozen als een van haar nieuwe 10 ambassadeurs. Joepie!!!
Eindelijk: 20 januari. De dag dat ik officieel ambassadeur word. We (papa, mama en ik) gingen  op tijd naar Houten. Daar is de uitgeverij: Unieboek Het Spectrum. We waren natuurlijk veel te vroeg. Maar liever even wachten dan dat we te laat zouden komen.  We mochten in de kantine wachten tot alle ambassadeurs er waren. Toen het bijna 3 uur was,  gingen we naar boven. Toen zagen we Tosca Menten. Tosca begon met vertellen, we misten nog wel  1 van de ambassadeurs, ze was helaas iets te laat. Gelukkig kam Jetske wel snel. We begonnen met een voorstel rondje. Aan iedereen vertellen wie we waren, en  Tosca vertelde dan iets leuks uit onze brief. We gingen op haar website kijken voor de ambassadeurs. Toen gingen we wat drinken en je kon kiezen uit Dummie de mummie taart, Tosca Menten tompoucen en appeltaart.  Een echte Tosca Menten high tea.
Na het smullen mochten we vragen stellen aan Tosca. Vragen over haar zelf. Ik wist zelf even geen vraag.  Maar een paar andere ambassadeurs  gelukkig wel. Tosca kan niet heel kort antwoord geven. Ze is een beetje warrig. Wel heel grappig.
Na het vragenrondje kregen we allemaal een Tosca Menten pakket. Een werk t-shirt, een tas met daarin 2 boeken die ik nog niet had, een pakketje om je eigen dummie te maken,  een poster en nog meer leuke dingen. Toen kwam het officiële. We kregen van Tosca een heel  coole oorkonde. Die moesten we samen met Tosca tekenen met onze handtekening.
Na dat we de oorkonde kregen, gingen we de groepsfoto maken. Met  Tosca, Dummie, Knor en Lorre. Ook maakte Tosca nog een filmpje voor op haar site. Ik ben erna nog met Dummie en Tosca op de foto geweest. Toen was het echt afgelopen en moesten we weer naar huis. Het was een hele bijzondere dag. TOSCA MENTEN IS DE BESTE EN LEUKSTE KINDERBOEKEN SCHRIJFSTER!  Ik heb super veel zin in dit jaar en ben al benieuwd naar de eerste opdracht.

En dit is mijn facebookpagina: FB-pagina
Groetjes Gino

Recensie: Super grappig en spannend boek dat je MOET lezen

In het nieuwste boek van Dummie de Mummie koopt Dummie een oude trommel. Vanaf het eerste moment dat Dummie op zijn trommel speelt, lijkt het of Dummie alleen nog maar geluk heeft. Maar dan raakt hij de geluksamuletten van zijn trommel kwijt…
Dit boek is heel leuk, spannend – zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen – en soms verdrietig. Tosca Menten gebruikt hele grappige woorden. Er komen hele gekke situaties voor, waar ik erg vaak de slappe lach om heb gehad. Maar soms was het ook heel spannend, als de trommel zijn geluk lijkt te verliezen bijvoorbeeld. Af en toe moest ik ook bijna huilen. Toen juf Seyenne in het ziekenhuis kwam. En toen Goos verdriet had om zijn overleden moeder.

Op bezoek bij Kinderboekwinkel De Giraf in Dordrecht

“Vandaag was ik in de kinderboekenwinkel: De Giraf in Dordrecht om het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw te kopen. In de Giraf was het heel gezellig.  Er stonden veel boeken van Tosca Menten. Goed zo! Ik kon daar ook vertellen dat ik ambassadeur ben. De verkoopsters waren dol enthousiast. Ze wilden er vanalles over weten. Ook wilden ze een foto van mij voor op hun facebook pagina. (Er komt zeker niet elke dag een ambassadeur op bezoek… smile.)
Toevallig zou in de bieb naast de winkel het eerste exemplaar van Oorlogswinter aan de wethouder worden uitgereikt. Ik werd uitgenodigd om mee te gaan. De mensen van de bieb en de wethouder hadden ook allerlei vragen aan mij. Ook was er een cameraman van televisie Dordrecht. En een interviewster. Zij wilde mij ook interviewen. Dat was spannend!
In de winkel en in de bieb mocht ik een zelfgemaakte poster ophangen voor het stemmen voor de kinderjury wat vanaf 9 maart kan.
In de Giraf heb ik nog het boek: juffrouw Pots gekocht. Ook kregen Pablo en ik een Dummie de Mummie spaarpot. Wat een gave dag! Groetjes Gino.”

Een recept van Gino voor Klaas!

Recensie 

Een spannend boek van Tosca Menten. Schrijfster van de bekende Dummie de Mummie boeken.

Dirkje Bakkes woont bij zijn gemene oom Griep en tante Fop. Hij moet de hele dag brandnetels plukken.  Ze kunnen nooit aardig doen. Of toch wel… Dirkje moet voor zijn oom een reuzenbrandnetel maken. Per ongeluk lukt dat, maar als oom Griep wil dat hij er nog een maakt, lukt het ineens niet meer. Dirkje heeft  wel veel plezier met de geiten. Maar dan is Sik ineens weg….SNOTSAKKEME!!!

Ik vind het een heel spannend, leuk en soms ook heeeel verdrietig boek. Tosca schrijft op een hele spannende en grappige manier. Ze gebruikt grappige scheldwoorden.  Ik heb echt even moeten huilen toen Sik weg was. Daar ga ik verder niets over vertellen. Je moet echt het boek zelf lezen.

Tosca heeft dit boek een beetje geschreven in de Roald Dahl stijl. Spannend, eng, raar, maar ook heel grappig.
De tekeningen (van Elly Hees) zijn ook weer heel mooi. In dit boek zijn veel tekeningen paars. Dat maakt het wel speciaal.

Recensie De wraak van Knor

De wraak van Knor is een super grappig boek van Tosca Menten

Bette Babs krijgt onverwacht haar opa te logeren. Ze had hem nog nooit gezien.  Opa is zelfs zo lief om Bette Babs een varkentje voor haar verjaardag te geven. Samen met vriendje Tijm en opa zorgt ze goed voor Knor. Opa waarschuwt haar voor slager Smak, want die wil worstjes van Knor maken…

Wat een super leuk en reuze spannend boek is dit weer.  Het is zo grappig hoe Tosca omschrijft wat voor leuke dingen Bette Babs en Knor meemaken, dat Knor van die heerlijke ‘rotjes’ poepies laat. Maar ook oh zo spannend als Knor bijna in de varkensversnipperaar verdwijnt.

De tekeningen zijn natuurlijk weer mooi. Elly Hees heeft Knor super schattig getekend. Wat ook erg leuk is: de in veel tekeningen zit een roze varkens kleurtje.  Na veel hoofdstukken zie je ook knor met een tekstbordje in zijn pootjes. Daar staat dan een grappige spreuk op.

Luister na het lezen ook eens naar het Knor lied op youtube!

Mummies tegen de honger!
Een cupcake bestond al. Maar ik vond het wel leuk om te maken.
Ik heb ook Dummie mini pizzatjes gemaakt. Ik heb pitta broodjes doormidden gesneden. Die heb ik ingesmeerd met tomatensaus. Daar heb ik kleine reepjes kaas overheen gelegd als verband. 

Voor de ogen heb ik een klein mozzarella bolletje door midden gesneden. Daar het puntje van een snoep tomaatje op gelegd. Dan kan hij in de oven. 180 graden en 10 minuten.

Als je Klaas blij wil maken, leg er dan nog een broccoli roosje bij…

Als je vraagt of Gino iets wil doen, DAN DOET HIJ DAT OOK! (Met hoofdletters.)
Kijk maar eens naar wat Gino allemaal bedacht om te knutselen rond Dummie.
Lekkere cakejes, pittige pizzaatjes, een Dummieband en bopuwsels van LEGO, een vrolijk kussensloop, een mummie van klei (let op de gouden ogen), en een gaaf t-shirt.
SUPERLEUK!!!!!

De Dummie de mummie-band!

Lekker dromen over Dummie!

Kussensloop en T-shirt!
Ik vind Dummie zo leuk! Het is jammer dat er geen Dummie kleding en beddengoed bestaat. Daarom heb ik dat zelf gemaakt.
Mijn moeder heeft me geholpen een mal te tekenen. Die leg je dan in een witte kussensloop of in een wit t-shirt.
Dan heb je textiel stiften nodig. Daar trek je Dummie over met de textiel stiften.ik heb er ook nog wat bij geschreven en Dummie nog een beetje ingekleurd.
Bij het shirt heb ik met textiel lijm nog een stukje echt verband opgeplakt. Dat zie je ook op de foto.
Voor je het shirt gaat dragen of op de kussensloop gaat liggen, moet je het eerst nog even strijken. Dan blijft de tekening beter zitten met wassen.

Let ook op de details!

Dit is een Dummie de mummie van klei.
Ik heb creall therm klei gebruikt. Die kan in de oven. Maar het kan vast ook met andere klei. Ik heb witte klei gebruikt.
Voor het hoofd heb ik eerst een balletje alluminium folie gemaakt. Daar omheen een laag klei. Dan het lijfje, armen en de benen eraan gemaakt. Met de creall klei is dat makkelijk, omdat het snel aan elkaar blijft zitten.
Toen heb ik sliertjes verband gerold van klei. Die heb ik om het hoofd, lijf armen en benen gewikkeld. Net als met echt verband eigenlijk. Soms liet ik ook een stukje verband aan het einde van zijn arm los er aan hangen.
Daarna in de oven. Voor de creall therm klei is dat 150 graden en ongeveer 30 minuten.
Toen Dummie gebakken en afgekoeld was heb ik met paint marker stiften de ogen goud gemaakt en om de ogen nog een beetje bruin… Klaar!

Lekker luisterboeken luisteren en lezen in de vakantie…

…zelfs in het pretpark!

Hahahahahahahahaha!!!

Op pad met posters!

Share This