Jasmijn

Even voorstellen!IMG_1250

Hallo allemaal
Ik ben Jasmijn Dijkstra en ik ben 10 jaar
Ik woon met mijn vader, moeder, broer en zus in Andijk.
Ik zit in groep 7 van de Kuyperschool en daar hebben we best veel boeken van Tosca Menten in de schoolbibliotheek staan.
Mijn hobby’s zijn zwemmen, schaatsen, koken, bakken en lezen.
Het liefst lees ik natuurlijk boeken van Tosca Menten. Haar boeken zijn grappig en spannend en ik vind ze allemaal even leuk.

Hoe het begon
Mijn moeder had ‘ Dummie de Mummie’ deel 1, 2 en 3 gelezen en was heel erg enthousiast. Daarom ging ik ze ook lezen. In groep 5 vroeg ik aan mijn juf of ik een boek bespreking mocht houden in de klas. Eigenlijk hoefde ik dat nog niet, maar ik wou het zo graag. En het mocht!!!!
Ik deed mijn boekbespreking over ‘Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet’ en ik kreeg een 9,5. De hele klas wilde gelijk Dummie de Mummie boeken gaan lezen. In groep 6 hield ik mijn boekbespreking over ‘juffrouw Pots’. Ik kreeg een 10 en mijn juf wilde toen ook heel graag dit boek lezen. Het is een super spannend verhaal.
Omdat ik alle Dummie de Mummie boeken had gelezen, keek ik in de bibliotheek of ik nog meer boeken kon vinden van Tosca Menten. Ik wilde ze graag meenemen op vakantie naar Zwitserland en Frankrijk. We vonden ook een luister cd van ‘Tom Piekepol en de schat van Kartoni’. Dat leek ons wel handig voor onderweg. Op de terugweg gingen we naar de cd luisteren. Mijn broer wilde dat eigenlijk niet want hij vond het te kinderachtig, maar we gingen toch luisteren en uiteindelijk wilden we niet meer pauzeren omdat het verhaal zo spannend was.
In april 2015 gingen we naar de ‘Dummie de Mummie fandag’ in het RMO in Leiden. Ik zag Tosca Menten voor de eerste keer en vond dat superleuk. Er waren ook ambassadeurs, en toen ik dat zag, leek mij het heel leuk om ook ambassadeur te worden. In november schreef ik een sollicitatiebrief en in december kreeg ik te horen dat ik in 2016 ambassadeur mocht zijn. Maashi.

Verjaardag van Dummie in Aalsmeer
Op 20 december was ik uitgenodigd om op de eerste verjaardag van Dummie te zijn. Eerst was er een grappige show van Tosca in het theater. Daarna mochten we op een kameel rijden en een masker maken van Dummie. We gingen ook kijken naar de nieuwe film ‘Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba. Aan het einde mochten we ons verkleden als mummie en ging ik op de foto met Dummie en 174 andere mummies.

High Tea in Houten
Op 20 januari gingen we met de auto naar Houten. We gingen naar uitgeverij van Goor en zouden daar Tosca ontmoeten. Eerst zaten we met alle ambassadeurs en Tosca in de kring. Iedereen mocht iets over zich zelf vertellen. Daarna gingen we drinken en kregen we een stuk Dummie de Mummie taart. Toen mochten wij vragen aan Tosca stellen, want we moeten natuurlijk van alles over haar weten. We kregen een tas met twee boeken, een kalender en natuurlijk ons zwart- wit gestreepte T-shirt. Ook kregen we een abonnement op de Kidsweek. Daarna moesten we een handtekening zetten op de oorkonde en mochten we op de foto met Tosca en met alle andere ambassadeurs. Ik ben ook nog op de foto geweest met Dummie, Lorre en Knor. Het was super gezellig en ik heb veel zin in dit jaar.

En meteen uitgebreid in de krant! Goeie actie!

‘Op 18 februari hield in mijn boekbespreking over het boek ‘Tom Piekepol en de schat van Kartoni’.  Ik vind dat een ontzettend grappig en spannend boek. Want wie bedenkt het nou dat een jongentje van 10 jaar niet met zijn ouders mee mag op vakantie, en dan maar 10 dagen moet logeren in het bejaardenhuis op afdeling Q met mensen die in de war zijn! En wat is het boek spannend als Tom met meneer Kartoni op zoek gaat naar de schat. Zuster Carina betrapt Tom en Tom denkt dat zijn laatste uurtje is aangebroken. Maar wat heeft hij geluk als toevallig mevrouw Beppie langs komt en hem helpt. Of meneer Kartoni zijn schat vind kan ik niet vertellen want dan moeten jullie zelf het boek maar lezen.
Eigenlijk was ik best wel zenuwachtig om mijn boekbespreking te houden. Ik kreeg heel veel opstekers van mijn klasgenoten zoals: je keek goed de klas is, je had een mooie powerpoint, leuk dat je dezelfde kleuren had als het boek, goede voorbereiding, veel informatie, leuk voorgelezen, leuk verhaal, wat had je veel spullen mee….. Ik kreeg een 9,5.’

En zo zag het eruit. Super!

Een heel bijzondere brief….

‘Als ambassadeur maak je ook bijzonder dingen mee. Bij een familie Dijkstra in Andijk werd een brief gebracht. Er stond op de enveloppe: aan de jongedame Jasmijn Dijkstra, als ambassadeur in de krant van 29-1, Andijk  (s.v.p postbode?). Deze familie Dijkstra zocht uit wie ambassadeur Jasmijn Dijkstra was en bezorgde de brief bij haar. In de enveloppe zit een brief van een mevrouw van 92 jaar uit Spanbroek. Zij wenst als oma voor haar oudste achterkleinkind (7 jaar) een beginnend jongensboekje. Zou de ambassadeur die moeite willen doen?’

Recensie Dummie de mummie en de drums van Massoeba

Hallo allemaal,
Ik vind ‘Dummie de Mummie en de drums van Massoeba’ een super leuk boek om te lezen, omdat het heel grappig en spannend is.
De koning zal  naar Polderdam komen.  De dochter van de burgemeester (Anna-Lies ) mag het volkslied op haar viool spelen en de andere kinderen uit de klas mogen meezingen. Dummie  vindt dat heel erg saai en treurig klinken. Dummie wil graag een vrolijk lied voor de koning met trommelmuziek erbij.  Dummie heeft net op de rommelmarkt een prachtige trommel gekocht die geluk brengt. Natuurlijk wil juffrouw Friek dat niet. Dummie schrijft een brief naar de oude koningin. Krijgt Dummie een berichtje terug?
Meester Krabbel is ziek en Dummie en Goos krijgen een hele lieve inval juf die prachtig kan zingen. Dummie wil eigenlijk dat juf Sayenne zijn moeder gaat worden en nodigt haar uit  bij Klaas thuis. Klaas vindt de juf ook heel erg aardig. Zal de juf bij Klaas, Goos en Dummie blijven wonen?
Als je dat wilt weten moet je het boek zelf maar lezen!

Je verjaardag vieren in stijl… dat ziet er heerlijk uit!

RECLAMECAMPAGNE VOOR DE kINDERJURY!!!

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen stemmen op het beste boek van 2015. Het boek dat de meeste stemmen krijgt wint de Kinderjuryprijs. Tosca Menten heeft  twee superleuke boeken geschreven. Namelijk Dummie de mummie en de drums van Massoeba en Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist.
Dus dat werd reclame maken en vragen of alle kinderen willen stemmen. en dan natuurlijk op één van deze boeken.

Ik heb op school een powerpointpresentatie gehouden in groep 5, 6, 7 en 8. Vooral in groep 5  en 6 vond ik dat  leuk om te doen. In groep 5 waren de kinderen heel enthousiast over Dummie de Mummie. Heel veel kinderen hadden een boek van Dummie in hun laatje zitten en sommige kinderen hadden de ‘drums van Massoeba’ al gelezen. In groep 6 had de juf het boek van Dirkje Bakkes al voorgelezen en waren de kinderen ook erg enthousiast. Ik had een poster gemaakt en bij de plaatjes teksten geplakt. Dummie en Dirkje wilden dat we op ze gingen stemmen. en oom Griep zei:” Snotsakke, er wordt hier niet gestemd”. (maar in het echt moeten jullie natuurlijk wel stemmen.)

Ook bij de bibliotheek mocht ik een poster voor het raam hangen. En toen ik in de bibliotheek mocht helpen op dinsdag  heb ik ook aan veel kinderen gevraagd of ze wilden stemmen. Ik hoop heel veel stemmen binnen te krijgen zodat Tosca Menten een prijs krijgt van de Kinderjury.

In actie voor de Nederlandse Kinderjury! Snotsakke wat een mooie poster!

Even lachen!!!!

Mooi gemaakt!!!!!!!

Lekker lezen in de bergen! (en voorlezen aan de Sint Bernard…)

Jasmijn aan het woord op de radio: Een stukje voorlezen uit Dirkje Bakkes en vertellen over haar ambassadeurschap!

Op 4 oktober won jasmijn de voorleeswedstrijd op de Kuyperschool met een fragment uit Dirkje Bakkes!! Snotsakke, wat goed! En daarna kwam jasmijn op 10 oktober live met een interview op de radio bij Weeff. Wat gaaf, zeg!

Recensie de wraak van Knor

Dit verhaal gaat over een opa die is verhuisd naar Amerika. Op een dag komt hij weer terug naar Nederland om zijn kleindochter op te zoeken (Bette Babs). Als Bette Babs jarig is krijgt ze een varken. Haar opa zegt dat ze wel moet oppassen voor slager Smak, want er is binnenkort een worsten wedstrijd. Haar varken (Knor) heeft kampioen vlees en slager Smak wil graag kampioen worden. Tijn is de beste vriend van Bette Babs en die vertrouwt opa niet helemaal. Maar Bette Babs vindt haar opa een geweldige man. Helaas krijgt Tijn gelijk. Opa is niet te vertrouwen. Opa is vroeger ook slager geweest. Lukt het Bette Babs en Tijn om Knor te redden? Dat moet je zelf lezen. De wraak van Knor is een super grappig boek. Maar het is ook heel spannend. Vooral op het eind. Je denkt dat slager Smak Knor heeft gestolen maar het is anders dan je denkt. Het boek is een echte aanrader.

Jasmijn heeft mij op de Dummie de mummiedag even razendsnel geinterviewd… en gefilmd!
Wil je het filmpje zien? Klik hier!

7 oktober was het de dag van de ouderen. Jasmijn heeft haar verhaal uit Dirkje Bakkes voorgelezen in verzorgingshuis Sorgvliet in Andijk. De bewoners genoten van het verhaal.

’s Middags heeft Jasmijn als omaatje  voorgelezen in de bibliotheek aan de kinderen van de B.S.O.

WAT EEN GOEDE ACTIES, JASMIJN!

12 oktober was er een kinderboekenbal op de Kuyperschool.

Jasmijn had een promotiestand gemaakt met boeken van Tosca Menten.
Tijdens het boekenbal mocht de voorleeskampioen aan alle bezoekers (en dat waren er heel veel) haar verhaal voorlezen.

Joehoe!!!

Share This