Jetske

De eerste ontmoeting!

Vandaag was het zover…. ik werd gehuldigd tot ambassadeur van Tosca Menten ! Het was in Houten, samen met papa zou ik mama ophalen in Amsterdam. Toen we weg wilden gaan, deed de auto het ineens niet meer, oh neeeeee. Gelukkig konden we de auto van Bregje lenen. Snel onderweg, jammer genoeg waren we net iets te laat in Houten. Iedereen was al binnen. Maar ik mocht snel gaan zitten en kreeg Dummie op schoot. We begonnen met ons allemaal voor te stellen. We zijn in totaal met 10 ambassadeurs, 5 jongens ( Jorn, Gino, Mees, Gijs en Bink) en 5 meisjes (Robin, Nadia, Jasmijn, Jetske en ik). Er was dus nog een meisje dat ook Jetske heet. Toen ik aan de beurt was vond ik dat best wel spannend. Maar Tosca stelde hele leuke vragen en was erg benieuwd naar Don Bosco en Hansje Brinker, de meneer in het pak.
Daarna was er taart en limonade en heel veel snoepjes. Wat een lekkere high tea was dat!
Snel gingen we weer zitten en doorpraten. Tosca vertelde dat we allemaal opdrachten gaan doen het komende jaar en dat we bij veel dingen aanwezig mogen zijn, bijvoorbeeld de Dummie de Mummie fandag. Ik kreeg een t-shirt met mijn naam erop en een tas met allerlei cadeautjes erin, zelfs twee boeken, met haar handtekening. We kregen ook een jaarabonnement op Kidsweek.
En we hebben onze handtekening gezet dat we Tosca Menten DE ALLERLEUKSTE KINDERBOEKENSCHRIJFSTER vinden en DE GRAPPIGSTE!
Toen gingen we met z’n allen op de foto en maakte we een filmpje. Dat komt op de website van Tosca Menten.Toen was het alweer voorbij en mochten we naar huis. Ik heb nog onderweg een lekker broodje gegeten bij de Subway.

Recensie: Maashi, dit is superghrappig!

Opeens slaat de deur open en Juffrouw Friek liep de klas in met een stapel boekjes. Ze ging voor het bord staan en het werd vanzelf stil. ‘Jongens en meisjes’, begon ze plechtig. ‘Ik heb bijzonder leuk nieuws, dat raden jullie nooit.’ Jij ghaat naar andere school?’ vroeg Dummie nieuwsgierig.
In deel 7 van de Dummie de Mummie boeken is Dummie nog grappiger dan hij al was. Hij valt nog steeds uit bomen maar dan met trommel en al. Ik heb het boek in een week uitgelezen, ik kon niet stoppen, zo leuk was het. Zeker toen er hele spannende en verdrietige dingen gebeurden met hun invaljuf Sayenne. Klaas, Dummie en Goos gingen haar helpen, maar hoe dat zal aflopen… Net als alle boeken van Tosca Menten moet je deze ook echt lezen. Tosca Menten is gewoon de leukste en grappigste kinderboekenschrijfster van de wereld.

Joehoe! Goed bezig!

In de schoolkrant en in actie voor de Kinderjury in de bibliotheek!

Stemmen voor de Kinderjury!
De tweede opdracht die we kregen was er voor zorgen dat heel veel kinderen zouden gaan stemmen op de boeken van Tosca Menten die genomineerd waren voor de kinderjury. Dat waren Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist en Dummie de Mummie en de drums van Massoeba.
Eerst heb ik samen met Dummie een filmpje gemaakt voor de school van papa. Die heeft hij in zijn klas laten zien. Hij had ook stemformulieren mee. Ik heb ook stemformulieren aan een vriendinnetje van mij, Elvie, gegeven. Zij zit op een andere school.
In de bibliotheek in Spaarndam heb ik een mooi versierde schoenendoos neergezet. Met ook allemaal stemformulieren. Af en toe ging ik terug om te kijken of er gestemd was. Die formulieren heb ik later opgestuurd naar Jessie.
De mevrouw van de bibliotheek vond het zo leuk, dat zij een berichtje in e-nieuws van de bibliotheek heeft gezet. (zie hiernaast)

SUPER JETSKE!!!

Ook heb ik toen twee mooie posters gemaakt. Die heb ik in de bibliotheek in Haarlem opgehangen en in boekhandel de Vries, die is ook in Haarlem.
Op mijn eigen school heb ik samen met juf Mira, juf Maartje en mama van alles geregeld om iedereen te laten stemmen. Eerst ben ik de klassen langs gegaan om uit te leggen hoe het werkte met een filmpje en heb ik de stemformulieren uitgedeeld en de lijst met alle boeken waarop gestemd kon worden. Dit waren allemaal boeken die in 2015 zijn uitgekomen. Het waren er heel veel. Op vrijdag 15 april hebben we met groep 4 t/m 8 gestemd voor de kinderjury. In totaal zijn er 87 stemmen ingeleverd. Samen met mama heb ik de stemmen voor onze school geteld. Er is gestemd op 80 verschillende boeken. Heel veel boeken gingen over heksen of dieren en bij ons was de top 3 wel duidelijk:

1.       Het leven van een loser, deel 9, flutvakantie – Jeff Kinney (24 stemmen)
2.       Dummie de Mummie en de drums van Massoeba – Tosca Menten (20 stemmen)
3.       De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen – Terry Denton, Andy Griffiths (18 stemmen)

We kunnen dus wel zeggen dat er veel gelezen wordt bij ons in de school. En dan hebben we nog niet eens de stemmen geteld die iedereen al via de website van de kinderjury heeft gedaan. Ik heb dus heel hard mijn best gedaan om iedereen te laten stemmen. Nu maar hard duimen dat een boek van Tosca gaat winnen.

MAASHI! SUPER GEDAAN JETSKE!!

‘In Frankrijk waren we eerst in de Vogezen, daar was een superlief katje wat met mij en Jip wilde spelen. Daarna gingen we naar Séguret, dat ligt in de Provence. We hadden daar een zwembad in de tuin, dus ik lag lekker in hangmat te lezen. Mijn papa ging de Mt Ventoux op fietsen, dus onderweg ging ik lekker lezen met mijn broer en ook boven op de berg. Dan lijkt het wel of we op de maan aan het lezen zijn. Op een dag zijn een berg gaan beklimmen, de Dentelles, dat was superspannend omdat er onweer aan kwam. We moesten dus snel naar beneden, mijn vriendin Floor leest dan boven en ik lekker veilig beneden. De onweer kwam pas laat die avond. In Avignon las ik bij het Palais du Papes en op de brug natuurlijk. (Sur le pont d’Avignon). Zo zie je, mijn vakantie was superfijn!!!

Met mijn broertje op de Mont Ventoux

In Séguret in een hangmat

Met Dummie in mijn dagboek schrijven in Zambia

Share This