Jonas

Even voorstellen!
Hallo ik ben Jonas van Polen. Ik ben tien jaar oud en mijn hobby’s zijn: legobouwen, tennis, judo, piano spelen, acteren en natuurlijk lezen!!! Ik ben een echte boekenwurm.
Ik woon samen met mijn zusje, Maartje van 8 jaar en mijn vader en moeder (ik mag niet zeggen hoe oud die zijn) in Ede.
Eigenlijk vind alle boeken van Tosca Menten ongeveer even leuk maar als ik moet kiezen ga ik voor Dummie de mummie en Siem subliem.
De reden dat ik ambassadeur wilde worden? Ik weet zeker dat andere kinderen haar boeken ook heel gaaf zullen vinden. Daarom wil ik haar boeken heeeeeeeeeel graag promoten zodat nog meer kinderen van haar manier van schrijven kunnen genieten.

Volgens onderzoekers wordt je als je 1 boek leest direct een stukje slimmer. Lees je 2 boeken dan wordt je gelijk 3x slimmer. Echt waar! Als je boeken van Tosca Menten leest wordt je 5x slimmer. Nee dat is een grapje…!!

Op de uitgeverij!
Op internet las ik dat Tosca Menten ieder jaar 10 ambassadeurs uitkiest om haar te promoten. Dat leek me wel wat. Ik ben namelijk een hele grote fan haar. Uiterlijk 9 december moest je brief ingeleverd zijn en tot mijn schrik zag ik dat het al 8 december was!
Heel snel dus maar een brief gemaakt en verstuurd en wat denk je: Ik werd uitgekozen!!!! Ik was super blij!
Ik kreeg een uitnodiging voor de officiële benoeming tot ambassadeur. Samen met de andere ambassadeurs én natuurlijk Tosca Menten mochten we naar de uitgeverij, Unieboek komen.

Toen we binnenkwamen stonden er 11 stoelen in een kring. De zaal was versiert en Tosca Menten gaf iedereen een handje. Ik had gewoon Tosca Menten aangeraakt!!! De vrouw waardoor ik uren en uren geweldige verhalen heb kunnen lezen. De vrouw waarvan ik de stem door en door ken omdat we in de auto vaak naar Dummie de Mummie luisteren!!
Eerst kregen we allemaal een naamsticker op en legde Tosca aan iedereen persoonlijk uit waarom hij/zij uitgekozen was. Zo maakten we gelijk een beetje kennis met elkaar. Wat ook leuk was is dat je zo gelijk wat ideeen kreeg, omdat je hoorde wat de anderen van plan waren. Ook legde ze uit dat het komend jaar SUPER leuk gaat worden. Wij zorgen dat het leuk wordt voor haar en zij dat het leuk wordt voor ons. Af en toe krijgen we een opdracht en die mogen we dan doen (alleen als het uitkomt). Als beloning worden we uitgenodigd bij sommige evenementen.
Daarna werden we echt verwend. We keken filmpjes, aten taart en kregen kadoos: iedereen kreeg een tas met boeken van Tosca, een speciaal ambassadeurs T-shirt en een echte oorkonde met daarop haar handtekening. Ook zette ze haar handtekening in de boeken die je kreeg. Ik ben ook met haar op de foto geweest.
Het was een fantastische dag en een super leuk begin van het nieuwe jaar: mijn Tosca Menten jaar!

Jonas in de krant!
Helemaal trots!

Jonas in de krant
Share This