Luna

Even voorstellen!

Ghallo allemaal ik ben Luna Zimnik en ik ben ambassadeur van Tosca Menten. Ik ben 11 jaar en ik woon in Linschoten met mijn zusje ( Dille ) mijn vader ( Andre ) en mijn moeder ( Senta ) en met mijn 2 huisdieren ( gerbils ) Pumba en Maximus. Ik zit op de PrinsClaus school in groep 7. Ik hou heel veel van sport. Ik zit op: skiën, atletiek, dansen en ik zit op toneel. Ik hou heel veel van knutselen en natuurlijk van lezen ( het meeste van Tosca Menten). Ik zit in een skiteam ( skiteam Midden Nederland ) en ga vaak naar Oostenrijk daar doe ik dan aan wedstrijd skiën. Het lijkt me leuk als ook meer kinderen in Oostenrijk Dummie de Mummie gaan lezen.
Ik wilde graag ambassadeur worden omdat ik op vakantie een meisje heb ontmoet die ook ambassadeur was ( Ivana Ravens ). Daardoor raakte ik helemaal enthousiast. En ook omdat ik heel veel boeken van Tosca Menten lees en ik word er altijd blij en vrolijk van want ze is namelijk de LEUKSTE en GRAPPIGSTE kinderboeken schrijfster van heel Nederland !!!!!!!!!!!

Dummie de mummie broccoli-week

Luna’s tweede actie gaat over…. broccoli!
Luna kreeg het waanzinnige idee, om samen met een supermarkt in haar woonplaats een Dummie de mummie broccoli-week te organiseren. Wie broccoli kocht kreeg een wedstrijdformuliertje, waarmee je een boek van mij kon winnen. Wat een goed idee!

Actie in Oostenrijk

Luna ging naar Oostenrijk om mee te doen aan ski-wedstrijden. En natuurlijk had ze als ambassadeur een geweldig cadeau voor op het podium! Goeie actie, Luna! Haar verslag:
“Van 22-27 februari wordt het Nederlands Jeugd Kampioenschap Alpineskiën in Maria Alm in Oostenrijk gehouden. Dit wordt georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging. Luna Zimnik, ambassadeur voor Tosca Menten en tevens lid van Skiteam Midden Nederland heeft daar haar tweede actie als ambassadeur gedaan. Na afloop van de Snowstar wedstrijd heeft zij, samen met haar zusje Dille, twee boeken van Dummie de Mummie aangeboden aan de twee snelste aspiranten Inge Meijer en Niels Volmer. Dat kon in deze Oostenrijkse setting met allemaal skiërs natuurlijk alleen maar Dummie de Mummie en de ster van Thoeban zijn. Luna hield een speech voor alle aanwezigen waarin ze vertelde dat Tosca de allerleukste en grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland is en dat Dummie in dit boek leert skien. Ze riep alle aanwezigen op om over twee weken op dit boek te gaan stemmen als de verkiezing voor kinderboek van het jaar weer gaat starten. De prijswinnaars waren erg blij met het boek. En Luna was blij en opgelucht dat haar speech goed ging, want dat vond ze eigenlijk wel spannender dan een skiwedstrijd.”
SUPER GOED GEDAAN, LUNA!!

Dummie de mummie-ijs in Montfoort!

Wie gedurende de week een ijsje kocht kon een boek van mij winnen! Alweer een gave actie!

Share This