Mare

Even voorstellen!
Hoi, ik ben Mare en ik ben 9 jaar. Ik woon in Haaksbergen. ( meestal zeg ik Ghaaksbergen. ) Ik ben op 6 april jarig. heb 1 zusje en geen broertje. Mijn zusje Jula is heeeeeeeeeeeeeeeeel lief, en maakt ook vaak grapjes.  Ze is nu 8 en ze is op 31 oktober jarig. Ik zit op turnen en dat vind ik gheel leuk!!! Maashi!!! Ik vind het leukste boek van Tosca……. Dummie de mummie en de drums van Massoeba. Ik heb dit boek al 4 keer gelezen want het is echt mijn favoriet. Ook heb ik Het nieuwe boek al gelezen van Dummie, maar Siem Subliem ook. Siem is mijn 1 na favoriet. Echt super leuk!!! Ik heb nu al een soort van mini-actie gemaakt. Dat komt ook door mijn juf Monique. Ze had bedacht om in de klas een Tosca Menten hoekje te maken en dat heb ik gedaan. Al mijn Tosca boeken heb ik op een kastje gezet, toen heeft juffrouw er een prikbord achter gezet en daar heb ik de Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl –poster Die ik Woensdag bij Tosca heb gekregen opgehangen. Verder heb ik nog reclame gemaakt over Siem en ik wil er ook nog een foto met Tosca en mij bij hangen. Ik heb nu ook de kidsweek en daar staat een stukje over Tosca Menten in. Die ga ik uitknippen en Maandag mee naar school nemen. Eigenlijk mogen 34 kinderen dus mijn boeken lezen van Tosca. Dus…een Tosca Menten-bibliotheek!

Mijn vader  en mijn moeder (die heel lief zijn) hebben veel meegeholpen maar mijn moeder had vorig jaar gezegd dat ik ambassadeur van Tosca kan worden. Maar dat leek me best spannend. Ik wou er dus over na denken, maar toen was ik het vergeten. Oh nee…… en het jaar daarna vroeg mijn moeder het weer en toen ben ik gelijk gaan mailen. ik moest vertellen waarom ik ambassadeur wou worden en dat was het volgende: Ik had Tosca al 3 keer gezien, ik heb al haar boeken van Dummie sowieso al twee keer gelezen, de rest van haar boeken sowieso al 1 keer, ik ken al haar liedjes, ik heb de 2 films van Dummie de mummie sowieso al 3 keer gezien, ik werd met carnaval Dummie de mummie en mijn oma had veel verband dus die hielp ook mee, ik verzamel bijna alles van Dummie de mummie en Tosca Menten. Als ik een tekening maak, teken ik meestal Dummie met bijvoorbeeld een trompet in de hand. Ik wil ook schrijfster worden, maar ook juffrouw.

Ik had er nog wel meer in staan maar dit was een beetje het belangrijkste. Groetjes van Mare!

Op de uitgeverij
Afgelopen woensdag mocht ik eerder van school want ik ging naar mijn ambassadeurs-feestje! Super leuk! Eerst natuurlijk naar Houten rijden. (ongeveer 1,5 uur rijden) toen we er waren lagen er allemaal nieuwe boeken van andere schrijfsters mar ook van Tosca. Ik pakte nog een keer Siem. Toen werden we opgehaald door Tosca en liepen we naar een ingerichte kamer helemaal in het teken van al haar boeken.
Er stonden 11 stoelen in een kringetje. 1 voor Tosca en 10 voor elke ambassadeur een. We kregen te drinken en Tosca begon over haar beroep te vertellen en over ambassadeurs van de jaren ervoor. Ze vertelde ook over acties die die kinderen uitvoerden. Ze liet ook zien waarom ze ons gekozen had als ambassadeur. En wanneer ze begon met schrijven. We kregen een ambassadeurs-shirt en een tas vol met spulletjes. In die tas zaten twee boeken, verjaardagkaartjes, gewone kaartjes, een poster en een Dummie de mummie mok. Toen was het pauze en mochten we taart en spekkies en dat soort dingen eten. We mochten ook nog een keer wat drinken.
Toen gingen we verder, toen begonnen we met de oorkonde. Ik mocht als eerst en Tosca moest haar handtekening zetten en ik ook. Toen ik klaar was met mijn handtekening was ik officieel ambassadeur van Tosca Menten. Toen ging ik weer zitten en waren de andere kinderen aan de beurt. De uitgevers van Tosca draaiden liedjes op die Tosca gemaakt had. Je mocht in de tussentijd ook nog wat drinken en chocolaatjes eten en dat soort lekkere hapjes. Toen was iedereen klaar en ging Tosca verder met vertellen. En toen waren de twee uur voorbij. Mijn moeder en ik liepen naar de auto en we reden terug.

Ik vond het super leuk en gezellig en Tosca maakte zoals gewoonlijk weer veel grapjes! Ik heb heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeel zin in mijn ambassadeursjaar. Ik heb al super veel ideeën en ga ze zeker uitvoeren!!!

Hierboven staat Mare in de nieuwsbrief van school!
En door Mare zal ik denk ik eindelijk weer eens naar Haaksbergen gaan!

En zo maak je dus een poster!
Joehoe! Mooi gedaan!!!!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Mare)

Het boek van Siem is super leuk! Het is leuk geschreven, grappig, spannend en met vol fantasie. Het gaat over een jongentje en die gaat bij de parfumfabriek van zijn vader en moeder werken dat weten zijn vader en moeder zeker. Het jongetje heet Siem. De natuur heeft een foutje gemaakt want Siem ruikt nog minder dan de zool van zijn schoen! Hij kan al snel lopen. Hij loopt naar de overkant bij de struisvogelfarm en maakt al gouw dikke vrienden met de buren. Hij krijgt een eigen struisvogel Struis, is eierraper en mag later de farm erven. Maar dan gebeurd er een ongeluk en moeten de struisvogels misschien wel weg!

Je moet het echt lezen! Voor mensen die niet zo snel een boek pakken is het ook leuk! Het krijgt natuurlijk van mij een dikke 10!!!! Ook heel goed voor de lachspieren!!! Het is door niemand anders als Tosca Menten geschreven. Je ziet maar weer: officieel de grappigste kinderboekenschrijfster van Nederland, vol met humor en natuurlijk ook leuk voor de Dummie fans. ( als je het boek niet wil lezen ben je gek! ) nu gaat het alleen over Siem Subliem maar heb jij nog niet alle boeken van Tosca gelezen? Lees dan nu alle boeken van haar!

Recensie Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (door Mare)

Het nieuwe boek van Dummie is super leuk! Het is grappig, leuk geschreven, vol met fantasie en heel spannend. Het is natuurlijk weer een heel leuk verhaal over een mummie die tot leven komt. In dit deel doen Dummie en Goos stiekem mee met een pizza wedstrijd dan wint Klaas een prijs en mogen Dummie, Goos en Klaas naar Rome. Klaas is er niet zo blij mee maar ze gaan toch. Ze gaan er kamperen. De buur Herman is schrijver en heeft het over een smaragd van keizer Nero. Dummie heeft het over de smaragd van zijn moeder. Zouden het dezelfde stenen kunnen zijn? Goos, Klaas, Dummie, Herman, Rafael ( de zoon van de kok ) en Gino ( de oom van Rafael ) gaan op onderzoek uit maar dan wordt het toch een beetje gevaarlijk….

Een heerlijk boek dat vlot leest. Echt een aanrader want eerst zit je op de rand van je stoel van de spanning en dan rol je er vanaf van de grapjes. Dat komt natuurlijk door de leukste kinderboekenschrijfster van Nederland want dat is Tosca Menten! Ze zit echt vol met humor en grapjes. Zoals: Dummie zegt kattenkonten in plaats van catacomben! Heb jij haar boeken al gelezen? zo nee, lees ze dan allemaal!

Loterij

Op vrijdag 21 april organiseerde Mare een loterij op school ten behoeve van het goede doel. Ze heeft 2 ochtenden nog voor schooltijd loten verkocht. Met deze loten konden de mensen uit Haaksbergen een boek van Tosca winnen.

Op school zit een meisje uit groep 4 die al sinds februari in het ziekenhuis ligt met acute leukemie. De opbrengst van de loten gaat daarom naar Kika.

Mare heeft totaal 88 loten verkocht van een euro. Er is 88 euro naar kika gegaan door deze actie. Er zijn 2 kinderen blij gemaakt met een van de nieuwste boeken van Tosca.

Recensie Siem Subliem en het rode gevaar

Wat moet ik er over zeggen…. Nou gewoon ‘fantastisch!’ super leuk, maar dat is elk boek van Tosca Menten. Op de achterkant staat: goed voor de lachspieren. Dat is echt waar. Siem Subliem is even leuk als Dummie de mummie. Ik hoop dat er nog veel meer delen komen over Siem!

De vader van Siem is parfumdirecteur van hemelse neuzen. Hij en zijn vrouw krijgen een kindje Siem. Siem moet de fabriek later erven. Maar Siem ruikt niks en gaar toch liever naar de struisvogelfarm aan de overkant. ( dit is van boek 1 )

In dit boek heeft Siem een geurtje gemaakt. Siem subliem 1. Karel Meur van geur en kleur is super jaloers en probeert te weten te komen wat er in het geurtje zit. Opeens is Struis, het lieve struisvogeltje van Siem verdwenen. Hij krijgt een brief en als hij niet iets subliems verzint land Struis al biefstuk! Heb jij deel 1 nog niet gelezen? Lees die gouw en daarna ook nog deel 2!

Het is zeker geen afrader! Lees!!!

Teken en klei Struis!

Mare maakte een tekening én een kleipoppetje van Struis. Kijk snel op de knutselpagina voor een handleiding!

Recensie Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Mare : Fantastisch!!!

Dit boek is echt heeeeeeeeeeel leuk! Ik vind alle schrijvers leuk en grappig en het boek zelf zit ook vol lol. Mijn grappigste verhaal gaat over een opa die wratten koopt totdat hij er een heeft gekocht die groter werd dan een skippybal. Er zitten ook leuke versjes en gezegdes bij, zoals:

Wie een gat graaft mijn zijn tanden, krijgt geen vieze handen. Leuk toch? ik ben ambassadeur van Tosca Menten en vind alle verhaaltjes leuk. Ik hoop dat jij het ook gaat lezen, ook al vindt je griezelverhalen eng. Ik vind dat het verhaal namelijk grappig is, niet eng. Krijgt van mij een dikke vette 10!

Ik denk dat het voor 7 jaar en ouder is. Dus ben jij 7 jaar of ouder moet je het nu gaan lezen! Nog veel leesplezier en lees ook alle boeken van Tosca, Manon en Jozua. Hun zijn heeeeeel grappig! Doei!!!

Mare en haar zusje Jula zijn naar de musical van Dummie de mummie geweest en wat was het leuk!!

Recensie Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

Maashi! Dummie en Goos hebben weer een enorm leuk avontuur beleeft! Toemsa is een bijzondere krokodil, die enorm veel kunstjes kan!

Het boek is enorm leuk, maar dat is bij elk boek van Tosca Menten toch?  Het gaat over een krokodil, een leuke vriend Hamid en een heel bijzonder schoolreisje. Wie dit boek niet gaat lezen gaat enorm veel missen, dus lees nu: Dummie de mummie en het geheim van Toemsa! Het boek is spannend, grappig, en heel onvoorspelbaar omdat je bijvoorbeeld niet weet of de poot van Toemsa gaat genezen na een gevecht met de stomme vijand van Dummie: Nilo, de krokodil. Ook is het nu een van de leukste boeken van Dummie de mummie omdat het over enorm raadselachtige dingen gaat. Ik zet het boek in mijn top 2 omdat Dummie de mummie en de drums van Massoeba even leuk is. Ik hoop dat je het na mijn recensie het boek gaat lezen want je licht namelijk helemaal in een deuk. Lees ook alle boeken trouwens, die zijn ook helemaal geweldig!

HOE IK HET VIND OM AMBASSADEUR TE ZIJN???

Geweldig! Geniaal! Fantastisch! Gruwelijk leuk! Lol en gewoon leuk.

Zo heb ik dit jaar ook omschreven. Ambassadeur zijn is niet alleen boeken krijgen, maar ook gezellig naar premières mogen en leuke recensies schrijven. Dit jaar heb ik niet alles kunnen doen, maar als ik iets deed was het echt om van te genieten. Tosca is zo”n leuke schrijfster die heeeeel veel grapjes maakt en heeel leuk kan voorlezen en natuurlijk schrijven!

Ik vond de opdrachten recensies schrijven het leukst, samen met de knutselopdracht. Ook vond ik de foto’s op vakantie maken heel leuk omdat ik naar Toscane ging. De opdracht om posters op te hangen kon ik eigenlijk niet doen, omdat de Dummie musical al in Haaksbergen is geweest. Ik had eigenlijk nergens geen zin in, integendeel: ik zat te wachten op de opdrachten! Natuurlijk ga ik nog verder met lezen en schrijven en ga natuurlijk ook nog wel een keer naar een feest van Tosca! ik, en ik denk alle andere 9 ambassadeurs, vonden het heel leuk om ambassadeur te zijn, en ik blijf nog een hele tijd boeken lezen over een levende mummie, struisvogels en een opa die wratten koopt. Het enige wat ik nog wil zeggen is:

Bedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedanktbedankt!!!!

Maashi!!!

Share This