Marilotte

Even voorstellen!
Ik ben Marilotte Nieuwland en ik ben 8 jaar en zit in groep 5. Ik woon in Voorburg samen met mijn vader, moeder en zusje Annelijne. In ons huis barst het van de boeken. Heerlijk vind ik dat, vooral als ze nog helemaal nieuw zijn. Ook zit ik op turnen en gitaarles. Maar ik heb nog meer  hobby’s: zwemmen en dansen. Mijn lievelingseten is patat, maar gezonde dingen vind ik ook heel lekker.
Ik wilde ambassadeur worden, omdat Tosca Menten mijn favoriete schrijfster is. Na het lezen van juffrouw Pots dacht ik: ’Wie heeft dit leuke boek geschreven?’ Toen ben ik ook de andere boeken gaan lezen, deze vind ik allemaal super. Maar de allerleukste vind ik de wraak van Knor, juffrouw Pots en Siem Subliem!!!
In het echt is Tosca Menten zo grappig. Vooral het poeplied! Als Tosca vertelt over haar boeken krijg je gelijk zin om ze te lezen.
Ik ben dol op lezen en verhalen schrijven, pas geleden heb ik een recensie over juffrouw Pots geschreven voor de website leesfeest.nl.
In mijn ambassadeursjaar wil ik de volgende dingen doen: Het lijkt me leuk om winacties te organiseren op bijvoorbeeld mijn school, sportclub en bibliotheek. En natuurlijk ga ik een spreekbeurt in de klas houden over Tosca Menten en haar boeken! Ook wil ik proberen regelmatig in ’t Krantje van Voorburg-Leidschendam te komen, zodat iedereen kan lezen hoe leuk Tosca Menten is.
Nou ja, genoeg ideeën dus. Tot gauw.

Hoera! Woensdag 18 januari was het zover. De zenuwen gierden door mijn lijf. Samen met mijn moeder stapte ik in de trein naar Houten. Onderweg bedacht ik me hoe deze middag zou gaan verlopen.
Superleuk was het. Tosca heeft ons een heleboel verteld (ook geheimen, maar daar kan ik natuurlijk niks over zeggen). Daarna kregen we het ambassadeurs T-shirt en een tas met boeken en andere leuke spullen. Er was een heerlijke taart en lekkere snoepjes, daar heb ik van gesmuld.
Toen was het tijd voor het officiële moment. Iedere ambassadeur ging apart bij Tosca zijn oorkonde ondertekenen. Ik voelde mij heel bijzonder, net een filmster!
Daarna nog een heleboel (grappige) foto’s gemaakt voor de site en zelfs een filmpje. We hebben erg gelachen. Ik hield de hele tijd een drol vast voor de foto’s.
Helaas toen was de tijd al weer om. Ik vond het super om alle ambassadeurs te ontmoeten en om een keer op echte uitgeverij te zijn.

Siem Subliem-koekje

Een zelfgebakken Siem-koekje! Hij kan het niet ruiken, maar gelukkig kan Siem wel proeven! (Dat schijnt niet te kunnen als je niet kan ruiken, maar Siem is subliem, dus hij kan dat uiteraard wel!) Lekker!!!!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Marilotte)

Meneer en mevrouw Wrongel kunnen alle twee heel goed ruiken, samen maken ze parfumluchtjes in hun geheime laboratorium (Hemelse Neuzen eigenlijk hun kelder). Om een opvolger voor Hemelse Neuzen te hebben, wordt Siem geboren. Maar Siem heeft een slechte neus en ruikt niks. Al dat parfumgedoe vind hij dan ook niks.
Aan de overkant van de weg ligt Landgoed Pierewaai. Daar wonen meneer en mevrouw Pierewaai, Jannes en een heleboel struisvogels. Jannes is de zoon van meneer en mevrouw Pierewaai en hij is uitvinder.
Siem is dol op de struisvogels en gaat zo vaak als hij kan naar Landgoed Pierewaai. Maar dan beginnen de problemen. Meneer en mevrouw Wrongel willen, dat Siem niet meer naar de struisvogels gaat en zich bezig houdt met zijn geurvanger.
En dan is daar ineens mevrouw Witjes van de gemeente, zij zegt: “Wij hebben een melding gekregen, dat Landgoed Pierewaai teveel stinkt en daarom moet het weg.” De familie Pierewaai en Siem doen er alles aan om de struisvogels te houden. Maar of dit gaat lukken? En waarom Siem, Siem subliem heet?
Lees dan dit ontzettend grappige boek, je zult er geen spijt van krijgen!

Omslag Siem Subliem

DE STRUISVOGELROCK! (door Marilotte en andere kanjers op hun gitaren!)

Klik hier om de enige echte struisvogelrock te horen!

Ik ben druk bezig met het werven van stemmen. Ik ben begonnen in het Kinderboekenmuseum met het ophangen van een zelfgemaakte poster.

Ik ben langsgegaan bij kinderboekenwinkel ‘In de wolken’ in Voorburg. Daar heb ik promotiemateriaal en mijn prijsvraag op een mooi plekje neer mogen leggen…

Ditzelfde heb ik gedaan bij de bibliotheek in Voorburg!

Ook heb ik in deze periode een prijsvraag uitgezet om nog meer aandacht voor Tosca te vragen!

Marilotte werd geïnterviewd in de AD Haagse Courant!

Struis en de mesthoop van Landgoed Pierewaai

Marilotte ging lekker aan het knutselen en maakte een kakels mirakels leuke Struis van strijkkraaltjes. Ze maakte ook… een mesthoop! Met breinaald! Bah!!

Wil jij die ook maken? Kijk snel op de knutselpagina van Siem Subliem voor de handleiding!

Recensie van het 2e boek van Siem Subliem: Siem Subliem en het Rode Gevaar

Siem had bij het eerste boek per ongeluk een heerlijk luchtje ontwikkeld. Maar ja, dit is niet lang veilig….
In dit boek lees je wat er gebeurt met dit geurtje. En wat hebben de Maffia en paarse poep er mee te maken? En wie zijn Ploos en Toos? Zijn zij te vertrouwen? Siem vind ze aardig, maar zijn ze dat ook?
Een van mijn favoriete stukjes uit het boek:

Henriëtte kwam terug van de wc en keek alsof ze net een bevroren kip had zien vliegen. “Ik heb paars gepoept,”zei ze.
“Wat?”
“Ik denk door dat verrotte piebertje van die detective.”
“Kijk jij altijd in de wc?” giechelde Ploos.
“Soms. Het was echt paars. En het rook wel lekker.”
“Ruik jij er altijd aan?”
“Dat ging vanzelf. Moet ik dit allemaal weten?” Vroeg Karel korzelig.
“Dat is toch raar?”zei Henriëtte. “Wil jij eens kijken? Ik heb het voor de zekerheid nog niet doorgetrokken.”
“Stinkende bok! Ga dat ogenblikkelijk doen!” riep Karel.
“Wacht ik wil het eerst zien!” Ploos trok Toos mee naar de gang en samen bestudeerden ze de paarse drol.
“Hij ruikt hartstikke lekker. Heb jij die echt zelf gemaakt, mama?” vroeg Toos ongelovig.

Het aparte aan dit boek is, dat de eerste hoofdstukken 0 op rood papier zijn gedrukt. Alle illustraties zijn ook rood en sommige stukken tekst. Dat maakt het boek anders dan anderen en een echt Siem Subliem boek .
Ik vind het boek stinkendgrappig en spannend (want loopt het wel goed af?)

Recensie Juffrouw Pots

Kaya en Simon Stommel zijn beste vrienden en volgens iedereen, erg dom.
Omdat de juf van Kaya en Simon gaat trouwen, krijgen ze een nieuwe juf. Juffrouw Pots. Zij stinkt naar kots en zweet en trekt altijd aan de oren van de kinderen. Ook heeft ze een straflied, waarin de kinderen vragen om straf!
Kaya en Simon ontdekken samen van alles. Is juffrouw Pots wel een echte juf? En wat heeft meester Harry, de directeur er mee te maken? Zijn Kaya en Simon eigenlijk wel zo dom als iedereen zegt…….?
Lees het boek en ga de strijd aan met de nieuwe juf van Kaya en Simon!

Dit is nog steeds mijn favoriete Tosca Menten boek. Omdat de dingen die erin voorkomen niet zo snel in het dagelijks leven gebeuren. En Jufrouw Pots is zo lekker gemeen. Heerlijk om te lezen!

Recensie Dummie de Mummie en de smaragd van de Nijl

Weer een nieuw avontuur van Dummie. Dit keer willen Goos en Dummie een leuk verjaardagscadeau aan Klaas geven. Maar wat? Hij heeft alles al of het is te duur, zoals een mooie reis. Maar dan doen Dummie en Goos mee met een pizza-bak-wedstrijd. De hoofdprijs is een reis naar Italië. Dummie en Goos gaan direct aan de slag en het lukt! Eerst ziet Klaas het helemaal niet zitten om naar Italië te gaan, maar uiteindelijk gaan ze dan toch.

Als jij wil weten wat er is met tadadada doepdoep, waarom Goos en Klaas het verband van Dummie losknippen, wat een benbensteen is, waarom je beter een goede buur dan een verre vriend kan hebben en waarom je nooit de sleutel door de brievenbus moet doen. Lees dan dit boek. Ik weet zeker dat je niet stopt met lezen en dat je hard moet lachen.

Ik vind het weer een super grappig boek en ook leerzaam. Ik ben allerlei dingen over Rome en Egypte te weten gekomen die ik nog niet wist. Leuk!!!

Marilotte ging met haar posters op stap en heeft haar best gedaan om de musical van Dummie in Voorburg onder de aandacht te brengen!

Share This