Mees

En meteen getrakteerd in de klas!

Even voorstellen!

Hoi, ik heet Mees en ik ben ambassadeur van Tosca Menten in 2016. Ik ben 9 jaar en zit in groep 6. Ik woon samen met mijn moeder, vader, broer en poes Mies. Mijn hobby’s zijn voetballen, judo en buitenspelen. Ik keep in de E4 en dat vind ik heel leuk. Ik heb Tosca Menten voor het eerst in de kinderboekenwinkel gezien en moest heel hard om haar lachen. Ze heeft een liedje over poep gezongen. Daarom ben ik haar boeken gaan lezen. Ik wilde graag ambassadeur worden omdat ik haar zo grappig vindt en iedereen wil vertellen hoe leuk haar boeken zijn.

De grote dag

Woensdag 20 januari ben ik met mijn moeder naar de uitgeverij in Houten gegaan. Ik vond het heel spannend. Eerst gingen we in een halve kring zitten en we gingen ons voorstellen. We zijn met 10 ambassadeurs. De ambassadeurs heten Bink, Gijs, Gino, Jasmijn, Jetske en nog een Jetske, Jorn, Nadia, Robin en ik. Tosca stelde grappige vragen aan ons en we moesten erom lachen. Ze gaf ons allemaal een zwart-wit gestreept T-shirt (het uniform van de ambassadeurs). En een tas met leuke Dummie de Mummie spullen en twee boeken!! Ik kreeg de wraak van Knor en de wraak van Lorre. Ik moest een oorkonde tekenen, dat ik beloof dat ik Tosca Menten het hele jaar 2016 help om nog beroemder te worden. Eigenlijk heb ik twee oorkondes getekend, want ze hadden per ongeluk eerst de oorkondes van 2015. Er was ook een Dummie de Mummie taart, Tompoezen met Tosca erop, appeltaart en heel veel snoep! Lekker! Tosca heeft ook een geheimpje verteld over haar nieuwe boek, maar dat mogen we nog niet verklappen. Toen gingen we met zijn allen op de foto. Het was een hele leuke dag!
De volgende dag heb ik in mijn klas getrakteerd op Dummie de Mummie cakejes. Ik had mijn ambassadeursshirt aan en heb alles verteld. Iedereen vond het heel leuk.

Groetjes Mees

Mees in de schoolkrant!

Mees op de verjaardagendag op school! In groep 6 was het thema Egypte, en Mees was natuurlijk verkleed als… Dummie de Mummie! Maashi!

“Op de verjaardagendag vieren we alle verjaardagen van de juffen en meesters in een keer. Het thema was ‘landen’ en groep 6, mijn groep had als thema ‘Egypte’. Rara, hoe kan dat…?
De juf vroeg of ik een puzzel wilde maken met t thema Egypte… Die mochten alle kinderen maken en de hiërogliefen puzzel van de website. We hebben nog meer spelletjes gedaan en kadootjes aan de juffen gegeven. Ik was natuurlijk verkleed als Dummie de Mummie! Hier met juf Simone, Nessa, Rozalia en Justin.”

Recensie

Dummie vindt op de markt een trommel. Een gelukstrommel met geheime krachten. Meester Krabbel breekt zijn been en daardoor krijgen Goos en Dummie een nieuwe juf. En de juf heet Sayenne. Dummie en Goos gaan met de klas optreden voor de koning en prinses met koningsdag….tot er heel veel ongelukken gebeuren. Het boek is erg spannend. Je wil doorlezen om erachter te komen of het allemaal goed komt.
Het boek is ook heel erg grappig: Sayenne haalde haar jas omdat ze een frisse neus wilde halen. ‘Ik wil ook. Ik gha mee,’ zei Dummie. ‘Je hebt zeker weer een plan?’ Zei Goos boos, toen Sayenne op de gang was. ‘Jij hebt niet eens een neus. Daar zit een gat.’ ‘Dan ik wil frisse Ghaatje,’ zei Dummie…
Ik moest ook erg lachen om Dummie omdat hij de hele tijd ‘ghoge gheit’ zegt in plaats van hoogheid tegen de prinses.

Het boek is superleuk om te lezen! Een ghele ghrote Dummie fan: Mees!

En zo maak je een waanzinnige piramidetaart!

Zo is de piramidevorm al klaar

Wikkel alles in folie…

… en dan is het tijd voor de cake!
EN VERSIEREN MAAR!

Wat doe je als je op vakantie niet meer kan stoppen met lezen?????

Gewoon, overal doorlezen!

Dummie de Mummie moppen… Hahahaha!

Ken ghij de mop van Dummie de Mummie?
Antwoord: die is inghewikkeld, he?!

Dummie ligt in het bed van de oma van Roodkapje. Roodkapje komt binnen. Wat vraagt Roodkapje aan Dummie?
Antwoord: geen idee, want ik was er niet bij.

Hoe noem je Klaas die onhandighe man is?
Antwoord: Een broccolipiloot!

(Broccolipiloot)

Ligt Dummie ook bij boekhandel Stolck? #check!

Polonsise in het RMO!

Mees organiseerde een groot Dummie de mummiefeest bij boekhandel Venstra in Amstelveen!

WAT FANTASTISCH!!!!!

Share This