Sofie

Even voorstellen!
Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Sofie de Groot, ik ben 9 jaar, op 8 maart word ik 10, ik heb een zusje Julia van 7 en een broertje Ruben van 5 jaar. We wonen dichtbij Nijmegen, aan de overkant van de Waal, in het dorpje Lent. Mijn hobby’s zijn turnen, hockey en lezen en dat vind ik superleuk om elke week te doen. Ook heb ik veel humor en hou ik van dieren, snoepjes en chocolade-taart, mmmmmmmmm!

In groep 5 heb ik mijn boekbespreking over Juffrouw Pots gedaan, daarbij heb ik ook een filmpje van Tosca Menten laten zien. De hele klas lag in een deuk. Als groot fan van Tosca’s boeken heb ik in groep 6 (begin van dit schooljaar) als eerste een boekbespreking gehouden, deze keer over de Wraak van Knor. Steeds meer kinderen in mijn klas lezen Tosca’s boeken en vinden ze net zo leuk als ik. Ook bij de voorrondes van de voorleeswedstrijd heb ik in groep 5 en 6 voor Tosca’s boeken gekozen. Bijna al Tosca’s boeken heb ik gelezen, ik ben dan ook een echte boekenwurm. Een strip vind ik ook heerlijk om te lezen. Mijn favoriete boek is De wraak van Knor. Ik wilde graag ambassadeur worden omdat ik de boeken van Tosca super leuk vind en grappig. Mijn moeder keek op Facebook en kwam op de  Facebook pagina De leukste kinderboeken en zag dat Tosca Menten nieuwe ambassadeurs zocht. Ik had net op tijd een sollicitatiebrief geschreven! En joehoe, ik ben uitgekozen door Tosca!!!

Op de uitgeverij.
Op 18 januari ben ik naar de benoeming van mij en de 9 andere ambassadeurs geweest. Het was super leuk. We kregen wat handige info om een goede ambassadeur te zijn en het jaar te laten slagen. We hebben de brieven en filmpjes doorgenomen van de nieuwe ambassadeurs. Daarna hebben we een hele grote taart gegeten (hij was nog niet op aan het einde van de middag). We kregen  een t-shirt, twee boeken en nog wat leuke dingen. Er komt ook nog een nieuw boek uit maar daar zeg ik nog niets over. Ik kreeg ook  een oorkonde en daaronder moest  ik  mijn handtekenining  zetten. Ook ging ik op de foto samen met de 9 andere ambassadeurs voor op de site. Ik heb in ieder geval erg zin in het jaar. Toen we terug gingen naar huis gingen we frietjes eten, Mmmmmm
En toen………….ging ik slapen Zzzzzzzzzzzz

O JA, NIET VERGETEN: TOSCA MENTEN IS DE LEUKSTE!
EN TEGEN IEDEREEN DIE JE TEGENKOMT ZEG JE: TOSCA MENTEN IS DE LEUKSTE!!!!

Joehoe! Sofie in de nieuwsbrief van school!

En alvast een poster voor de Kinderjury!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Sofie)

Het nieuwste boek over Siem Subliem is een echte knaller, super grappig geschreven met lekker veel humor. Een top Tosca Menten-boek! Het grappigste is dat het poep gaat regenen in het boek. Voor de drollenliefhebber is het een echte aanrader, maar hou je minder van poep dan is het ook een heel leuk boek.

Meneer en mevrouw Wrongel hebben een opvolger nodig om hun parfumfabriek te erven, ze nemen een zoontje en noemen hem Siem. Maar als ze er achter komen dat hij niets ruikt en zij super veel, hebben ze een probleem. En alsof het niet erger kan staat er ook nog eens een struisvogelfarm aan de overkant van hun huis. Siem vindt dit fantastisch. Zijn ouders doen er in het boek alles aan om de struisvogelfarm te laten verdwijnen. Veel plezier met het lezen van dit boek!

En niet vergeten: Tosca Menten is de leukste kinderboekenschrijfster van Nederland!!

omslag Siem Subliem

Carnavalsactie!
Sofie gaat flitsend van start! Met Carnaval in Den Bosch én in Lent liep het hele gezin van Sofie mee in de optocht meelopen als figuren uit mijn boeken! De naam van dit geweldige team is: Het Tosca Menten promotie-team. Joehoe! Superleuke actie, Sofie!

carnaval sofie

Carnavalsactie: Tosca Menten promotieteam

Op zaterdag 25 februari  heb ik meegelopen met de carnavalsoptocht in Lent en het was super leuk. Ons gezin is tweede geworden en we hebben een hele mooie beker gewonnen.

Tijdens de Kinderoptocht op dinsdag in Den Bosch was het ook gezellig. Alleen  begon het op een gegeven moment te hagelen. Maar we gingen vrolijk verder!

Mijn favoriete boek is De wraak is Knor en daarom hebben we lekkere snoepvarkentjes uitgedeeld, kaarten van verschillende boeken en in Den Bosch ook flyers met de tekst van het liedje “Ik ben Dummie de Mummie”. Het thema in Den Bosch was: Oeteldonk, daor zit meziek in!

We hebben twee dagen met veel plezier meegelopen in de optochten en Tosca en haar boeken nog populairder gemaakt in Lent en Den Bosch.

Recensie Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (door Sofie)

Dit laatste boek over Dummie de mummie moet je lezen, het boek is echt suuuuuuper leuk! Je gaat er helemaal in op en vergeet alles om je heen. Het lijkt net of je zelf in het boek staat.

Het grappigste stukje in het boek vind ik als Dummie het pizzadeeg gaat kneden met zijn voeten. En daarbij wordt heel de keuken erg vies. In het boek zitten nog veel meer grappige stukjes, maar dan moet je het boek zelf gaan lezen!

Kort over het boek: Klaas gaat naar Rome met Dummie en Goos, omdat er een pizza- bakwedstrijd gewonnen is. Op de camping in Italië komen ze buurman Herman tegen waarmee ze op zoek gaan naar de smaragd van de Nijl. Het wordt één groot avontuur!

Veel leesplezier!

Wat je ook moet weten: Tosca Menten is de leukste en grappigste kinderboekschrijfster

Ik heb een stemhokje op mijn school gemaakt, waar de kinderen kunnen stemmen voor de kinderjury. Natuurlijk het liefst op de boeken van Tosca! In de klassen heb ik verteld dat de boeken van Tosca Menten echte aanraders zijn.

Ook in de bibliotheek van Elst heb ik posters en kaarten achtergelaten voor de kinderjury. Daarnaast heb ik vandaag een hoekje gemaakt met alle boeken van Tosca Menten die ze in de bibliotheek hadden. Het is een mooi hoekje geworden dat goed opvalt in de bieb!

Spreekbeurt

Als echte boekenwurm heb ik mijn spreekbeurt afgelopen woensdag over boeken gedaan. Natuurlijk heb ik daarin ook aandacht besteed aan Tosca Menten. De kinderen en de juf vonden het een leuke en goede spreekbeurt!

Stemmen werven voor de Kinderjury

Aan het einde van de stemperiode van de Kinderjury heb ik een foto gemaakt van mezelf en de stapel ingevulde stemformulieren.

Ik ben er trots op dat zoveel kinderen gestemd hebben bij mij op school. Er waren heel veel stemmen voor de boeken van Tosca bij!

Naar de Dummie de mummie fandag!

Op 2 april ben ik met veel plezier naar de Dummie de mummie fandag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden geweest. Tosca had een superleuke voorstelling en we konden in het museum helpen om kinderen te laten stemmen voor de Kinderjury. Ik voelde me een echte ambassadeur op deze dag!

De speurtocht door het museum was heel erg leuk, ook voor mijn broertje en zusje.

Voorlezen in de bieb

Op 29 april heb ik voorgelezen in de bibliotheek van Elst. Daar had ik al een Tosca Menten-hoek ingericht en op deze dag had de bieb voor mij een super mooie stoel neergezet. Daarin heb ik voorgelezen uit Siem Subliem. Veel kinderen kwamen luisteren en hadden interesse in de boeken van Tosca.

Om iedereen te laten weten dat ik ging voorlezen in de bibliotheek heb ik in de krant “De Betuwe” gestaan. Lekker duidelijk op de voorpagina!

Poppenkast

Sofie maakte van Landgoed Pierewaai een sublieme poppenkast met Struis én Siem op pollepels! Kijk op de knutselpagina van Siem Subliem hoe je zelf ook zo’n gave poppenkast kan maken.

Recensie Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Het eerste boek van De Lachende Zaag

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel zijn echt de grappigste kinderboekenschrijvers van Nederland! Samen hebben ze een boek geschreven met spannende en griezelige verhalen.

Het is een super spannend boek maar lees dit boek niet voor het slapen gaan want misschien schuift je lekkere wollen dekbed dan ineens weg en als je je dekbed opensnijd krijg je de schrik van je leven. Of als je moeder een keer begint over knobbeltjesdag moet je zeker wegrennen!

In het boek zitten 9 griezelige verhalen met tussendoor leuke gedichtjes en stukjes tekst.

Dit boek is in ieder geval gruwelijk leuk. Ik geef dit boek een 10, je moet het zeker lezen.

Het beste boek voor de Kinderboekenweek 2017!

 

Foto’s van mijn KAKELS MIRAKELS FANTASTISCHE vakantie! Ik ben in Frankrijk op vakantie geweest, daar kwam ik Dummie de Mummie op de markt tegen!

Verder had ik mijn eigen tentje, waar ik graag in lag te lezen.

Kinderboekenparade Den Haag 11 juni 2017

We zijn met het hele gezin naar Den Haag gegaan om de Kinderboekenparade mee te maken. Het was een superleuke dag in en rond het Kinderboekenmuseum in Den Haag. De zon scheen de hele dag en er waren heel veel kinderboekenschrijvers. Deze dag werden de prijzen van de Kinderjury uitgereikt, helaas is Tosca niet in de prijzen gevallen…
Volgend jaar gewoon weer wel, hoor! Want Tosca is de beste!!!

Foto’s door Ruth Heijsen en Geert Timmer

Tosca Menten–middag Nijmegen 30 augustus 2017

In juni heb ik een tentoonstelling gemaakt met prenten van Elly Hees in de kinderboekwinkel in Nijmegen. Allemaal hele mooie platen uit bijna alle boeken van Dummie de Mummie. Ook heb ik een hoekje gemaakt over wat ik als een ambassadeur doe. Bij de tentoonstelling heb ik een prijsvraag bedacht.
Op 30 augustus kwam Tosca naar de Kinderboekwinkel in Nijmegen om de winnaar van de prijsvraag een boek te geven.
Het was een geweldige middag!
Tosca heeft alle kinderen die waren gekomen over haar boeken verteld en ze heeft voorgelezen uit een van haar eigen boeken. Voordat Tosca boeken ging signeren ben ik samen met Tosca geïnterviewd door de Nieuws uit Nijmegen. Ook heb ik een stukje in de kranten De Brug en het Gemeentenieuws gezet om iedereen naar de kinderboekwinkel te laten komen.
Nieuws uit Nijmegen was dus aanwezig en heeft een mooie film gemaakt van het bezoek van Tosca aan Nijmegen. Klik maar op de link.
https://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/6362/VIDEO-Schrijfster-Tosca-Menten-bezoekt-kinderboekwinkel.html|
Toen Tosca weer naar huis ging waren kinderen bezig met knutselen en cakejes versieren. Het was super leuk om zo’n middag te organiseren en iedereen vond het ook heel leuk om erbij te zijn.

Share This