Eva

Even voorstellen!

Ik ben Eva van Rutten en ik ben 11 jaar en ik woon in Vlaardingen. Ik woon met mijn vader en mijn moeder en mijn tweelingzusje Anne. Ik zit op Het Anker in groep 7. Ik doe aan hockey in team D3 met een leuke groep meiden en ik rij paard. Mijn lievelingspaarden zijn Nerine en Ikke. En Ikke noem ik  meestal Verschrikkelijke Ikke (naar de film). Met paardrijden doe ik F-proefjes. Ik ben nu bezig met F3. Een F-proefje is een dressuurwedstrijd waar je bepaalde figuren moet laten zien, die het paard moet rijden. Vorig jaar ben ik daarbij clubkampioen geworden.
Ik hou ook van skiën, met vriendinnen afspreken, cupcakes en taarten bakken en eten koken. Ik vind het ook leuk om te reizen naar andere landen, zoals Thailand, Florida, Spanje, Oostenrijk en het liefst nog veel meer.
Helaas kan dat voorlopig even niet, omdat mijn zus Anne sinds kort acute leukemie heeft. Daarom mogen we voorlopig niet in het vliegtuig of lang weg, omdat ze geen weerstand heeft en minstens twee keer per week naar het ziekenhuis moet. Dus dat is even niet zo leuk.

Wat wel leuk was, was toen ik een voorstelling zag van Tosca Menten in een boekhandel. Ik heb toen een deel van Dummie de Mummie gekregen en wikkels voor rond de toiletrol. Nu ben ik nog steeds bezig met andere delen van Dummie de Mummie en ik vind dat hele leuke boeken! Vandaar dat ik ambassadeur wilde worden. Uiteindelijk ben ik dat ook geworden en daarvan ging ik helemaal uit mijn dak. Daarna heb ik het aan de klas verteld. Die vonden dat heel leuk. De juffrouw vroeg gelijk of ik een stukje in de Nieuwsbrief wilde schrijven, zodat iedereen op school en de ouders zouden weten dat ik ambassadeur ben geworden. En dat heb ik gedaan.

Toen heb ik ook een mailtje aan de krant gestuurd. De krant heet Groot Vlaardingen. En toen hebben ze een stukje in de krant gezet. Dus nu weet iedereen in Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Schiedam dat ik ambassadeur ben.

Ik heb op zaterdag 14 februari mijn kinderfeestje gehouden in het Museum voor Oudheden. Daar heb ik met mijn vriendjes en vriendinnen het Dummie de Mummie kinderfeestje gedaan.  Dat was erg leuk. Dat heeft niets met onderstaande foto te maken maar die vond ik ook gewoon leuk.

High Tea

Iedereen werd ontvangen in de kantine. Het was voor iedereen spannend om Tosca te gaan ontmoeten. We zaten allemaal een beetje verlegen naar elkaar te kijken. Toen mochten van Tosca naar boven komen. De kamer was helemaal versierd met posters van Dummie de Mummie, Knor en Lore.  Alle ambassadeurs moesten in een kring gaan zitten samen met Tosca. Iedereen stelde zich voor en we mochten allemaal vragen stellen. Het was gezellig. Toen kregen we ook nog een tas waar Ikela , Goos, Ebbie en Dummie op stonden. In de tas zat een boek van Dummie de Mummie of Lore. In die van mij zat een Dummie boek welke ik nog niet had. Hartstikke leuk.
Er zat nog veel meer in de tas. Er zaten posters in en wikkels voor toilet rollen. Toen gingen we op de foto. Een foto met zijn allen en een foto alleen met Dummie en Tosca.
Uiteindelijk hebben we ook nog een filmpje gemaakt waar in we ons voorstelde. Dat was leuk. Hierna gingen we gezellig thee drinken en gebak eten. Het was erg lekker.
Tijdens het eten en drinken zette Tosca haar handtekening in onze boeken met een persoonlijke tekst. We kregen hierna ook nog wat uitleg wat er van ons verwacht werd en kregen nog meer posters. Om vijf uur was het weer afgelopen en moesten we allemaal naar huis. Het was een gezellige middag.

Reclame!

Een creatieve oplossing om Dummie de mummie en de drums van Massoeba rond te bazuinen op facebook! Supergoed verzonnen!

Share This