Alles voor fans

nieuws voor 2020 !

Dummie de mummie deel 0

Maashi! Nog voor de zomer 2020 verschijnt Dummies nulde boek!
Dummie deel 0 is een boek over Dummies jonge jaren in Egypte. Als koning Sadihotep is gestorven wordt Darwishi’s vader Achnetoet koning van Egypte. Darwishi zelf is nu de eerste troonopvolger en de hogepriester Hepsetsoet moet de jonge, dwarse prins alles gaan leren over het koningschap en zijn toekomstige land. Ontmoet oude bekenden uit de boeken van Dummie en maak kennis met het spannende Oude Egypte!

(Klik op het plaatje en dans mee!)

De Gouden Grijns

Jozua Douglas en ik zijn hard bezig met onze nieuwe verhalenbundel voor de Kinderboekenweek 2020, met het thema: ‘En toen?’
Het wordt een bundel vol missers uit de geschiedenis, gemaakt door prutsers en pechvogels. Net als in onze eerste bundel  Pech Onderweg vullen we de verhalen aan met verrassende limericks en onwijze spreuken. En Geert Gratama verzorgt uiteraard weer de illustraties!
Binnenkort meer!

Dummie de mummie deel 11

In het najaar van 2020 verschijnt Dummie 11. Het nieuwste avontuur van Dummie speelt zich af op een warm eiland – en verder houd ik alles nog even geheim! Maashi!


(En heb jij De Gouden Kokosnoot al gelezen?)

Feest in Kinderboekenmuseum!

Hoera! Op 9 november vier ik in het Kinderboekenmuseum in de Haag (naast het station) dat ik 20 jaar schrijver ben! Kom om 13.00 naar het verhalentheater en ontmoet Dummie, Struis en mijzelf. Natuurlijk vertel ik verhalen en zingen we liedjes. Na afloop zet ik handtekeningen in je boeken en kun je nog even lekker door dit bijzondere museum dwalen.

Van zaterdag 9 tot zaterdag 16 november is het vervolgens Tosca Menten-week, met allerlei activiteiten. Een ervan is de doorlopende workshop: Maak je eigen Dummie de Mummie-kist. Of duik deze week in de tijd van de oude Egyptenaren. In de doorlopende workshop leer je schrijven met echte hiërogliefen. Maak een geheimzinnige boodschap op een sarcofaag! Kom je ook?
Leeftijd: 7+.
Reserveren kan, via 070-3339666

KLIK HIER en zie wat er allemaal te doen is!

20 jaar schrijver!

Hoera! In november 2019 ben ik 20 jaar schrijver!
Daarom vieren we in deze maand drie extra feestjes.
Op 3 november In het Rijsmuseum voor Oudheden in Leiden (13.00) : een echte fanmiddag met allerlei activiteiten en een cadeautje voor alle fans.
Op 9 november in het Kinderboekenmuseum in Den Haag (13.00) : opening van de Tosca Menten-week. De hele week kun je de workshop ‘Maak je eigen Dummie-kist’ volgen!
Op 23 november bij boekhandel Los in Bussum (15.00) : Speciale meet & greet. Kom luisteren!
En natuurlijk verschijnt er een nieuw boek: De Gouden Kokosnoot!

Fandag op 3 november!

Joehoe! In november ben ik precies 20 jaar schrijver en geven we wat feestjes in het land! Dus heb je me gemist in de Kinderboekenweek? Heb je zin om Dummie te ontmoeten of handtekeningen te halen in je boeken? Kom dan op 3 november naar de Dummie de mummie fanmiddag in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.
KLIK HIER om je op te geven! Maashi!

Kinderboekenweek 2019

In de Kinderboekenweek bezoek ik heel veel scholen en bibliotheken om te vertellen, te spelen en te zingen.
Daar kun je niet altijd bij zijn.

Hier kun je wel bij zijn:
2 oktober:
Scheltema Amsterdam
5 oktober:
Kinderboekenfeest CODA Apeldoorn
6 oktober:
Kinderboekenfeest Roermond
9 oktober:
Kinderboekenfeest Weert
12 oktober:
Kinderboekenfeest Assen
13 oktober:
Kinderboekenfeest Deventer

Tot dan!

Dummie wint eerste Prijs Kinderjury 2019

MAASHI! Dummie de mummie en de schat van Sohorro wint de eerste Prijs van de Nederlandse Kinderjury in 2019!

Superfans 2019

2019

Joehoe! Dit zijn de Kakels Mirakels Sublieme Superfans!
Renske, Milan, Lotte, Siem en Isis.
Wil je weten wat ze allemaal doen? Klik maar op hun naam!

Kom naar de Dummie de mummie fandag XXL!

YA MAASHI MON! Dummie de mummie fandag XXL
Zondag 16 september in Theater de Meerse

Op 16 september vieren we Dummies 10-jarig jubileum in theater De Meerse in Hoofddorp met een groot feest vol Dummie-activiteiten en de gloednieuwe voorstelling Yah Maashi Mon! met een vierkoppige reggaeband. Kom je ook?

Je kunt je aanmelden voor het ochtend- of voor het middagprogramma:

11:00 uur inloop ochtendprogramma
12:00 – 13:00 uur Voorstelling Ya Maashi Mon!
13:00 uur Meet & Greet met Tosca Menten
14:00 uur Wereldrecordpoging ‘De meeste mensen verkleed als mummie’
Bestel snel je kaartjes (10 euro per persoon) via theater De Meerse: http://bit.ly/dummiefeest-ochtendvoorstelling

13:00 uur inloop middagprogramma
14:00 uur Wereldrecordpoging ‘De meeste mensen verkleed als mummie’
15:00 – 16:00 uur Voorstelling Ya Maashi Mon!
16:00 uur Meet & Greet met Tosca Menten
Bestel snel je kaartjes (10 euro per persoon) via theater De Meerse: http://bit.ly/dummiefeest-middagvoorstelling

Doe mee aan de recordpoging voor het World Guinness Book of Records!

Om 14:00 uur doen we een Officiële Guinness Book of Records-wereldrecordpoging: “Zoveel mogelijk mensen verkleed als mummie”. Het oude record staat op 250 mensen, dus daar moeten we overheen. Als het lukt, komen we in dat supergave wereldrecordboek! Je kunt verkleed komen als mummie, en als dat niet lukt, rol je je ter plekke in in verband! (Wij zorgen voor maskers en genoeg wc papier.)

Kinderboekenparade 2018

10 juni 2018
Op 10 juni vind de jaarlijkse Kinderboekenparade plaats! Samen met de muzikale Lorre, met Struis en met Dummie treed ik op 13.15 op in de grote tent op het plein voor het Kinderboekenmuseum in Den Haag (naast het Centraal Station). Daarna zet ik natuurlijk handtekeningen in al je boeken. Kom ook op deze feestdag vol boeken en schrijvers!

VOOR ALLE FANS VAN TOSCA EN DUMMIE!

Dummie de Mummie

Stem op Dummie en op Siem voor de Kinderjury!

Joehoe! De stemperiode voor de Kinderjury 2018 is begonnen! Doe je mee en help jij mijn helden Dummie en Siem winnen??

Van 7 maart tot en met 16 mei 2018 kun je stemmen op de drie beste kinderboeken van 2017. En toevallig schreef ik vorig jaar precies drie boeken! Joehoe! Dummie de mummie en het geheim van Toemsa, Siem Subliem en het Rode Gevaar en Gruwelijk Grappige Griezelverhalen! Dus lees lees lees! En stem stem stem, liefst op mijn helden Dummie de mummie en Siem Subliem allebei, natuurlijk!

Klik hier en ga naar www.kinderjury.nl!

En er is dit jaar een cadeautje van de CPNB voor alle stemmers!!
“Kies het beste boek! – Vanaf 7 maart 2018 kun je weer stemmen op jouw favoriete boek van het afgelopen jaar. Je maakt kans op een geweldige prijs voor de hele klas en je krijgt zelf nog eens twee keer een editie van Kidsweek in de bus!” SUPERGAAF!

Twee keer genomineerd voor de Kinderjury!

Siem Subliem en het ei van Jannes

Dankjulliewel!!

MAASHI!! Dankzij jullie stemmen en acties zijn Siem Subliem én Dummie de mummie genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury! Er hebben dit jaar maar liefst 29.851 kinderen gestemd, dus dat betekent dat daar kakels mirakels veel stemmen voor Siem en Dummie tussen zaten. Heel veel dank! Zondag 11 juni wordt op de Kinderboekenparade in Den Haag bekendgemaakt wie de Prijs van de Kinderjury wint. Tosca Menten treedt dan ook op. Komen jullie ook?

Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Muzikale Dummie fandag op 2 april!

t

Maashi! Op zondag 2 april gaan we lekker dansen en zingen met Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? 

De nieuwe Dummie de mummie fandag staat helemaal in het teken van muziek! Samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest heeft Tosca Menten een knotsleuke interactieve voorstelling gemaakt. Meezingen en -dansen vinden Tosca en Dummie ghelemaal gheel ghrappig!

Na de voorstelling kun je zelf op een accordeon spelen of op de foto met Tosca en Dummie. Ook is er die dag een speciale Dummie de mummie-speurroute waarbij je een prijs kunt winnen. Natuurlijk zijn alle boeken van Tosca Menten te koop én te signeren!

Je kunt je op de website van het museum aanmelden voor het ochtendgedeelte (11-13 uur) of het middaggedeelte (14-16 uur). De toegang is gratis bij een bezoek aan het museum (entree kinderen € 4).

Stem voor de Kinderjury!

2017! JOEHOE! De kinderjury gaat weer beginnen!
Doe je mee? 
Stem stem stem stem stem stem!

Vanaf 8 maart tot 19 april 2017 kun je weer stemmen op jouw favoriete boek dat in 2016 geschreven is. En weet je wat super is? ik heb vorig jaar deze twee boeken geschreven en Dummie en Siem doen allebei mee! Dus lees lees lees! En stem stem stem, liefst op Dummie de mummie en Siem Subliem allebei, natuurlijk!

Klik hier voor een filmpje over mijn kapotte beeldje van vorig jaar!

Klik hier en ga naar www.kinderjury.nl!

Typ Dummie en Siem in het zoekhokje, zet ze in je top 3 en …

Stem!

Gouden kalf voor Dummie? STEM!

Maashi!

De film Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba was een van de vijf succesvolste Nederlandse films in 2015 en maakt daarom kans op een Gouden Kalf!
Dan moet je nog wel even op hem stemmen! Doe je mee?

Dummiefeest 25 september in RMO!

Maashi!

Op 25 september vieren we het uitkomen van Dummies achtste boek met een feestje in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden!
Verkleed je als gladiator en kom ook!
Je kan je hier opgeven voor het programma in ochtend of in middag: klik hier!

Natuurlijk is Dummie er zelf ook.
En als je Dummies nieuwste boek koopt of een ander boek van Dummie bij je hebt, krijg je daar zeker een handtekening in!

Win een vakantie in Oostenrijk!

Wil jij een weekje vakantieverblijf in Oostenrijk winnen deze zomervakantie?
Dat kan! Je hoeft alleen maar een slagzin af te maken! Klik hier en lees hoe jij kan winnen!
Let op: Deze actie is afgesloten. De winnaars krijgen in de eerste week van juli bericht.

Wereldrecord verklede mummies!

En zo was het fantastische verjaardagsfeest van Dummie de mummie in Studio’s Aalsmeer! We vierden een knallend superfeest met heel veel blije gezichten en heeeeel veel mummies! Gefeliciteerd Dummie, met zoveel geweldige fans!
Voor meer foto’s: Klik hier!

Het Grote Dummie de mummie Verjaardagsfeest!

Maashi! Maashi! Dummie viert zijn verjaardag!

Op zondag 20 december viert Dummie zijn eerste Grote verjaardagsfeest in Studio’s Aalsmeer. Deze dag staat helemaal in het teken van Dummie de mummie en Egypte. Je kunt Dummies gloednieuwe biocoopfilm zien, meedoen met een wereldrecordpoging, liedjes zingen in Tosca’s theatershow, rijden op een echte kameel, handtekeningen scoren, met Dummie op de foto, dansen met trommels, broccoli winnen en nog veel en veel meer!

Ochtendprogramma (09.30 – 14.00 uur)

09:30 – 10:00  Welkom
10:00 – 10:45  Tosca’s theatershow met speciale gatsen
10:45 – 11:45  Diverse mummie activiteiten
11:45 – 13:15  Bioscoopfilm: Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba
13:15 – 14:00  Wereldrecordpoging mummies
14:00  Einde

Middagprogramma (11:45 uur – 17:00 uur)

11:45 – 12:15  Welkom
12:15 – 13:15  Diverse mummie activiteiten
13:15 – 14:00  Wereldrecordpoging mummies
14:00 – 14:45  Tosca’s theatershow met speciale gasten
14:45 – 15:30  Diverse mummie activiteiten
15:30 – 17:00  Bioscoopfilm: Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba
17:00  Einde

Kom jij ook naar dit superleuke feest in Aalsmeer? Kaartjes kosten 17,50

 

Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te bestellen!

Word jij mijn ambassadeur in 2016?

Joehoe! Word jij mijn nieuwe ambassadeur voor 2016?

Ben jij fan van mijn boeken en wil je dat de hele wereld wel vertellen? Joehoe! Dan ben ik op zoek naar jou!
Ieder jaar kies ik persoonlijk tien super enthousiaste, lieve, stoere kinderen die een jaar lang mijn boeken lezen en daar promotie voor maken.
En je kunt NU solliciteren voor 2016!

Als Tosca Menten-ambassadeur krijg je natuurlijk een bijzonder jaar!

•          Je wordt in januari officieel benoemd op de uitgeverij (met taart natuurlijk)
•          Je krijgt een officieel Tosca Menten-ambassadeurs T-shirt (dat is een soort werkkleding)
•          Je ontvangt die dag al een speciaal Tosca Menten-pakket (met leuke cadeautjes)
•          Je krijgt verder van alles toegestuurd om je te helpen bij je belangrijke taak (dus let op de postbode)
•          Je krijgt een gesigneerd exemplaar van elk nieuw boek wat in 2016 uit komt (lekker lezen!)
•          Je bent altijd eregast tijdens Tosca Menten-evenementen die vanuit de uitgeverij worden georganiseerd (als een VIP!)
•          Natuurlijk ontmoet je Tosca ook samen met de andere ambassadeurs (gezellig!)

Als ambassadeur krijg je elke maand een brief met een opdracht. Dat is iedere keer iets anders. Misschien vragen we je wel om een filmpje te maken, of om de krant te bellen, of om een mooie recensie te schrijven. En helemaal leuk wordt het als je zelf iets bedenkt om te doen. Kijk op mijn website maar eens naar wat de ambassadeurs in andere jaren hebben bedacht en gedaan. Die waren af en toe super creatief!

Hoe word je Tosca Menten-ambassadeur?

Heel gemakkelijk: door te solliciteren.
Schrijf een mail of brief naar de uitgeverij. In de mail of brief zet je allereerst je naam, leeftijd, adres, mailadres (misschien van je vader of moeder) en een telefoonnummer. Ik vind het leuk als je er ook een lieve, gekke, vrolijke foto van jezelf bijdoet (die krijgt verder niemand te zien, dus geen zorgen daarover).
Daarna vertel je zo duidelijk mogelijk waarom jij graag ambassadeur wil worden.
En daarna vertel of je al leuke plannen hebt om te doen. Want dat helpt zeker!

Stuur je een mail?
Stuur je mail voor 1 december 2015 naar: promotie@unieboekspectrum.nl
Geef je mail de volgende naam: Tosca ambassadeur 2016

Stuur je een brief?
Stuur je brief voor 1 december 2015 naar:
Ambassadeurs Tosca Menten, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Postbus 97, 3990 DB  Houten.

In december kies ik uit alle brieven en mailtjes 10 ambassadeurs uit, die krijgen daarna persoonlijk bericht.
Op woensdagmiddag 20 januari 2016 zal ik de 10 nieuwe ambassadeurs bij Unieboek | Het Spectrum officieel huldigen!
SPANNEND!!!!

Share This