Winactie!

Win ALLE boeken van Tosca Menten voor op school!

Er is weer een super toffe Tosca Menten-actie voor de Kinderboekenweek, waarbij je je schoolbibliotheek flink kan vullen. Doe mee!
“Op 4 oktober begint niet alleen de Kinderboekenweek met als thema: Bij mij thuis, maar is het ook nog eens Dierendag. En toevallig schreef Tosca Menten speciaal rond dit thema een verhalenbundel over vijfsterrenwoningen voor dieren met de titel de iglo van tante Friet.
Het boek past dus perfect bij Dierendag én bij de Kinderboekenweek en om daarom zijn er zes creatieve opdrachten bij gemaakt die leerkrachten gratis kunnen downloaden om in de klas te doen.
Download en klik hier!
Er is een vijfsterren-winactie aan een van deze opdrachten verbonden waarin je ALLE boeken van Tosca Menten kunt winnen voor de schoolbibliotheek. Meedoen kan in de hele maand oktober.

HOE win je die grote stapel boeken? Lees in de klas het korte verhaal Het huis van (de kunstzinnige spin) Picasso uit het boek de iglo van Tante Friet. Download de creatieve opdrachten en maak met de klas of in groepjes opdracht 1. Gebruik hiervoor het basisvel met de groene blaadjes, elk kind een vel.
Zijn alle webben klaar? Plak ze aan elkaar en maak een foto van deze bijzonder kunstzinnige struik en stuur de afbeelding uiterlijk 31 oktober naar Info@de-leukste-kinderboeken.com onder vermelding van Actie spin Picasso. Vermeld in de mail de naam van de school, het adres en de naam van de leerkracht/klas.
Tosca Menten kiest uit alle inzendingen een winnaar en de dozen met 25 boeken worden in de tweede week van november naar de school gestuurd.”

NB Waarde van de boeken: € 425,75
Oktoberactie van uitgeverij Unieboek | het Spectrum

Speciaal voor iedereen die dieren hartstikke leuke beesten vindt: een boek vol knotsgekke verhalen over kleine, grote, vreemde, maffe, grappige, griezelige maar vooral waanzinnige VIJFSTERRENWONINGEN voor dieren.
Inclusief krantenberichten, interviews, cartoons, een parasietenkatern en een uitgebreide jubileumfolder van HOL-IN-ONE, hét woonwarenhuis voor dieren.

 

Siep kwam overeind en staarde stomverbaasd naar het schreeuwende hoopje veren. Dat was duidelijk een vogel. Maar wat voor vogel?
‘Siep! Dat is een pinguïn. Kijk die vlerkjes! O… wat een schátje!’ Tante Friet keek niet eens verbaasd. Eerder verliefd.
‘Een pinguïn?’ vroeg Siep ongelovig.
‘Ja! Zo’n grote, volgens mij, van de Zuidpool! Met die witte randen om hun ogen!’
‘Die hoort hier helemaal niet,’ zei Siep. ‘Hoe komt dat ei dan hier terecht?’

 

‘Heb je weleens eerder een iglo gebouwd?’ vroeg Siep.
Ze stonden in de sneeuw op het erf en Pinkie lag aan een riempje in een mandje en was weer in slaap gevallen.
‘Nee,’ zei tante Friet. ‘Maar er is niks aan. Het is gewoon blokken stapelen. Net als lego, maar dan wit. Je maakt ze van sneeuw, legt ze in een rondje op elkaar en dan heb je een iglo. Als we een beetje doorwerken, kunnen we er vanavond al slapen.’
Siep vond dat wel een beetje simpel gezegd, maar tante Friet wist het zeker. Ze haalde een plastic krat, vulde die met sneeuw en stampte die aan en keerde de krat om. ‘Voilà. Blok nummer 1. Zo doe je dat. Net bakstenen, maar dan zonder steen,’ zei ze trots.
‘En ook niet gebakken. En veel groter en kouder,’ zei Siep.
‘En goedkoper,’ zei tante Friet.
‘Dus het lijkt er helemaal niet op,’ zei Siep. ‘En op lego zitten van die bultjes.’
‘Wat kan jij toch zeuren.

Share This