Sofie

Even voorstellen!
Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Sofie de Groot, ik ben 9 jaar, op 8 maart word ik 10, ik heb een zusje Julia van 7 en een broertje Ruben van 5 jaar. We wonen dichtbij Nijmegen, aan de overkant van de Waal, in het dorpje Lent. Mijn hobby’s zijn turnen, hockey en lezen en dat vind ik superleuk om elke week te doen. Ook heb ik veel humor en hou ik van dieren, snoepjes en chocolade-taart, mmmmmmmmm!

In groep 5 heb ik mijn boekbespreking over Juffrouw Pots gedaan, daarbij heb ik ook een filmpje van Tosca Menten laten zien. De hele klas lag in een deuk. Als groot fan van Tosca’s boeken heb ik in groep 6 (begin van dit schooljaar) als eerste een boekbespreking gehouden, deze keer over de Wraak van Knor. Steeds meer kinderen in mijn klas lezen Tosca’s boeken en vinden ze net zo leuk als ik. Ook bij de voorrondes van de voorleeswedstrijd heb ik in groep 5 en 6 voor Tosca’s boeken gekozen. Bijna al Tosca’s boeken heb ik gelezen, ik ben dan ook een echte boekenwurm. Een strip vind ik ook heerlijk om te lezen. Mijn favoriete boek is De wraak van Knor. Ik wilde graag ambassadeur worden omdat ik de boeken van Tosca super leuk vind en grappig. Mijn moeder keek op Facebook en kwam op de  Facebook pagina De leukste kinderboeken en zag dat Tosca Menten nieuwe ambassadeurs zocht. Ik had net op tijd een sollicitatiebrief geschreven! En joehoe, ik ben uitgekozen door Tosca!!!

Op de uitgeverij.
Op 18 januari ben ik naar de benoeming van mij en de 9 andere ambassadeurs geweest. Het was super leuk. We kregen wat handige info om een goede ambassadeur te zijn en het jaar te laten slagen. We hebben de brieven en filmpjes doorgenomen van de nieuwe ambassadeurs. Daarna hebben we een hele grote taart gegeten (hij was nog niet op aan het einde van de middag). We kregen  een t-shirt, twee boeken en nog wat leuke dingen. Er komt ook nog een nieuw boek uit maar daar zeg ik nog niets over. Ik kreeg ook  een oorkonde en daaronder moest  ik  mijn handtekenining  zetten. Ook ging ik op de foto samen met de 9 andere ambassadeurs voor op de site. Ik heb in ieder geval erg zin in het jaar. Toen we terug gingen naar huis gingen we frietjes eten, Mmmmmm
En toen………….ging ik slapen Zzzzzzzzzzzz

O JA, NIET VERGETEN: TOSCA MENTEN IS DE LEUKSTE!
EN TEGEN IEDEREEN DIE JE TEGENKOMT ZEG JE: TOSCA MENTEN IS DE LEUKSTE!!!!

Joehoe! Sofie in de nieuwsbrief van school!

En alvast een poster voor de Kinderjury!

Recensie Siem Subliem en het ei van Jannes (door Sofie)

Het nieuwste boek over Siem Subliem is een echte knaller, super grappig geschreven met lekker veel humor. Een top Tosca Menten-boek! Het grappigste is dat het poep gaat regenen in het boek. Voor de drollenliefhebber is het een echte aanrader, maar hou je minder van poep dan is het ook een heel leuk boek.

Meneer en mevrouw Wrongel hebben een opvolger nodig om hun parfumfabriek te erven, ze nemen een zoontje en noemen hem Siem. Maar als ze er achter komen dat hij niets ruikt en zij super veel, hebben ze een probleem. En alsof het niet erger kan staat er ook nog eens een struisvogelfarm aan de overkant van hun huis. Siem vindt dit fantastisch. Zijn ouders doen er in het boek alles aan om de struisvogelfarm te laten verdwijnen. Veel plezier met het lezen van dit boek!

En niet vergeten: Tosca Menten is de leukste kinderboekenschrijfster van Nederland!!

omslag Siem Subliem

Carnavalsactie!
Sofie gaat flitsend van start! Met Carnaval in Den Bosch én in Lent liep het hele gezin van Sofie mee in de optocht meelopen als figuren uit mijn boeken! De naam van dit geweldige team is: Het Tosca Menten promotie-team. Joehoe! Superleuke actie, Sofie!

carnaval sofie

Carnavalsactie: Tosca Menten promotieteam

Op zaterdag 25 februari  heb ik meegelopen met de carnavalsoptocht in Lent en het was super leuk. Ons gezin is tweede geworden en we hebben een hele mooie beker gewonnen.

Tijdens de Kinderoptocht op dinsdag in Den Bosch was het ook gezellig. Alleen  begon het op een gegeven moment te hagelen. Maar we gingen vrolijk verder!

Mijn favoriete boek is De wraak is Knor en daarom hebben we lekkere snoepvarkentjes uitgedeeld, kaarten van verschillende boeken en in Den Bosch ook flyers met de tekst van het liedje “Ik ben Dummie de Mummie”. Het thema in Den Bosch was: Oeteldonk, daor zit meziek in!

We hebben twee dagen met veel plezier meegelopen in de optochten en Tosca en haar boeken nog populairder gemaakt in Lent en Den Bosch.

Recensie Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl (door Sofie)

Dit laatste boek over Dummie de mummie moet je lezen, het boek is echt suuuuuuper leuk! Je gaat er helemaal in op en vergeet alles om je heen. Het lijkt net of je zelf in het boek staat.

Het grappigste stukje in het boek vind ik als Dummie het pizzadeeg gaat kneden met zijn voeten. En daarbij wordt heel de keuken erg vies. In het boek zitten nog veel meer grappige stukjes, maar dan moet je het boek zelf gaan lezen!

Kort over het boek: Klaas gaat naar Rome met Dummie en Goos, omdat er een pizza- bakwedstrijd gewonnen is. Op de camping in Italië komen ze buurman Herman tegen waarmee ze op zoek gaan naar de smaragd van de Nijl. Het wordt één groot avontuur!

Veel leesplezier!

Wat je ook moet weten: Tosca Menten is de leukste en grappigste kinderboekschrijfster

Ik heb een stemhokje op mijn school gemaakt, waar de kinderen kunnen stemmen voor de kinderjury. Natuurlijk het liefst op de boeken van Tosca! In de klassen heb ik verteld dat de boeken van Tosca Menten echte aanraders zijn.

Ook in de bibliotheek van Elst heb ik posters en kaarten achtergelaten voor de kinderjury. Daarnaast heb ik vandaag een hoekje gemaakt met alle boeken van Tosca Menten die ze in de bibliotheek hadden. Het is een mooi hoekje geworden dat goed opvalt in de bieb!

Spreekbeurt

Als echte boekenwurm heb ik mijn spreekbeurt afgelopen woensdag over boeken gedaan. Natuurlijk heb ik daarin ook aandacht besteed aan Tosca Menten. De kinderen en de juf vonden het een leuke en goede spreekbeurt!

Share This