Hallo juf en meester!

Lezen is hartstikke leuk. Wie een boek leest reist naar alle hoeken van de wereld en wordt onderweg een stuk wijzer. Daar kun je wat mee!

Op deze pagina vind je wat materiaal om lezen in de klas nóg leuker te maken. Hier vind je lesbrieven vol spelletjes, opdrachten, creatieve ideeën en heel veel leesplezier. Al onze lesbrieven zijn gratis te downloaden en te gebruiken.

Klik op de afbeeldingen van de lesbrieven voor een pfd!

 

Win ALLE boeken van Tosca Menten voor op school!

Er is weer een super toffe Tosca Menten-actie voor de Kinderboekenweek, waarbij je je schoolbibliotheek flink kan vullen. Doe mee!
“Op 4 oktober begint niet alleen de Kinderboekenweek met als thema: Bij mij thuis, maar is het ook nog eens Dierendag. En toevallig schreef Tosca Menten speciaal rond dit thema een verhalenbundel over vijfsterrenwoningen voor dieren met de titel de iglo van tante Friet.
Het boek past dus perfect bij Dierendag én bij de Kinderboekenweek en om daarom zijn er zes creatieve opdrachten bij gemaakt die leerkrachten gratis kunnen downloaden om in de klas te doen.
Download en klik hier!
Er is een vijfsterren-winactie aan een van deze opdrachten verbonden waarin je ALLE boeken van Tosca Menten kunt winnen voor de schoolbibliotheek. Meedoen kan in de hele maand oktober.

HOE win je die grote stapel boeken? Lees in de klas het korte verhaal Het huis van (de kunstzinnige spin) Picasso uit het boek de iglo van Tante Friet. Download de creatieve opdrachten en maak met de klas of in groepjes opdracht 1. Gebruik hiervoor het basisvel met de groene blaadjes, elk kind een vel.
Zijn alle webben klaar? Plak ze aan elkaar en maak een foto van deze bijzonder kunstzinnige struik en stuur de afbeelding uiterlijk 31 oktober naar Info@de-leukste-kinderboeken.com onder vermelding van Actie spin Picasso. Vermeld in de mail de naam van de school, het adres en de naam van de leerkracht/klas.
Tosca Menten kiest uit alle inzendingen een winnaar en de dozen met 25 boeken worden in de tweede week van november naar de school gestuurd.”

NB Waarde van de boeken: € 425,75
Oktoberactie van uitgeverij Unieboek | het Spectrum

Liedjes en filmpjes

Omdat ik dat leuk vind heb ik een paar knotsgekke liedjes en filmpjes over mijn boeken gemaakt, speciaal om naar te kijken op de digibord. Ze zijn ook geschikt als pauzefilmpjes!
Voor alle meezingversies voor in de klas: Klik hier!
Voor andere leuke filmpjes: Klik hier!
Voor het Kinderboekenweeklied 2020: Klik hier!

Spelletjes en knutselen

Klik hier voor een paar spelletjes, speciaal gemaakt bij mijn boeken.
Klik hier voor wat geknutsel!

Contact

Ik kom heel vaak en graag op scholen vertellen over mijn werk (en wat zingen).
Wil je me boeken? Neem contact op met de Schrijverscentrale (link https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/14155), telefoonnummer 020-8202655.

Voor acties of promotiemateriaal: Neem contact op met uitgeverij Unieboek via emailadres: info@de-leukste-kinderboeken.com

Bent u een bedrijf of journalist en heeft u een vraag of verzoek? Mail dan naar tosca@dezotteoctopus.nl

Youtube

Alle filmpjes vind je ook op mijn YouTube kanaal, www.youtube.com/toscamenten

SCHOOLJAAR 2021 – 2022: HET MAANDPAKKET

Ik ben supertrots, want het is er: HET GRATIS TOSCA MENTEN MAANDPAKKET. Een maand lang leesbevordering door plezier rond boeken. Vol posters, lesbrieven, uitdeelmaterialen, opdrachten, spelletjes, quizen en een uitgebreide docentenhandleiding voor een hele maand leesplezier in de klas. Scholen kunnen via Libris boekenpakketten bestellen met korting en er zijn boekenbonnen te verdienen voor de hele klas.

Deze waanzinnige actie duurt het hele schooljaar 2021-2022 en er zijn 4 rondes waarin je het gratis maandpakket kunt bestellen: voor 20 september (nog op tijd voor de Kinderboekenweek), voor 1 oktober, voor 1 februari en voor 1 april. Na de bestelling wordt het pakket je toegestuurd en kun je meteen aan de slag.

Alle informatie vind je hier: https://www.de-leukste-kinderboeken.com/…/tosca-menten…

Informatie over het promotieboekenpakket en de boekenbonnen vind je hier: https://libris.nl/kinderboeken/tosca-menten-leesbevordering

Want LEZEN IS BELANGRIJK én LEZEN IS LEUK. Doe mee!

Share This