Nieuw: Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

MAASHI!!! Het nieuwe boek van Dummie de mummie is verschenen!

In Dummie de mummie en het geheim van Toemsa ontmoeten Dummie en Goos krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

Op 10 december vieren we het nieuwe boek op de Dummie de mummie fandag in het Rijksmuseum van Oudheden! Kom je ook?

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam?

Kinderboekenschrijvers Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel sloegen de handen ineen om het eeuwenoude schrijversgenootschap De Lachende Zaag nieuw leven in te blazen. Het genootschap stelt zich als doel IJzersterke Verhalen te vertellen, verzamelen – en te bewaren voor kinderen die die nodig hadden.

Vandaag verschijnt Gruwelijk Grappige Griezelverhalen, hun allereerste verhalenbundel met gruwelijk grappige griezelverhalen, afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van de Lachende Zaag. Lang leve de lach!

Derde Dummie de mummie-film!

Maashi! Vanaf 4 oktober is de derde film van Dummie de mummie in de bioscoop: Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet. Het is de derde film maar met het verhaal van het tweede boek! Kom je ook kijken?

Een nieuwe Siem Subliem!

KAKELS MIRAKELS… VANAF VANDAAG IN DE WINKEL!!!
HET TWEEDE BOEK VAN SIEM SUBLIEM!!!

Met Karel en Henriette Meur, Ploos en Toos Meur, opa, oma en Jannes Pierewaai, Meneer en mevrouw Wrongel, een detective-fotograaf-inbreker-taxichauffeur, Siem Wrongel, Sjammer en natuurlijk Struis, en niet te vergeten: met Katrien Holland!

Doe mee met de struisvogelwedstrijd en win een ballonvaart voor twee personen!

Houd je van dansen en leuke filmpjes maken? Of kun je heel goed struisvogels nadoen? Doe dan mee met de Kakels Mirakels Grote Siem Subliem Struisvogeldanswedstrijd! De maker van het leukste filmpje wint een ballonvaart voor twee personen.

Twee keer genomineerd voor de Kinderjury!

Dankjulliewel!!

MAASHI!! Dankzij jullie stemmen en acties zijn Siem Subliem én Dummie de mummie genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury! Er hebben dit jaar maar liefst 29.851 kinderen gestemd, dus dat betekent dat daar kakels mirakels veel stemmen voor Siem en Dummie tussen zaten. Heel veel dank! Zondag 11 juni wordt op de Kinderboekenparade in Den Haag bekendgemaakt wie de Prijs van de Kinderjury wint. Tosca Menten treedt dan ook op. Komen jullie ook?

Dummie de mummie in het theater!

Vanaf oktober staat Dummie de mummie in het theater!  De theatervoorstelling Dummie de mummie en de gouden scarabee is van 17 oktober tot 2 april 2018 in allerlei theaters in Nederland te zien. De kaartjes zijn vanaf mei te koop op de website van Rick Engelkes Producties.

Vier jongens gaan om beurten Goos spelen. Dat is omdat kinderen nog niet iedere dag mogen werken. Een van de acteurs ken je misschien wel: Thijs Overpelt stond afgelopen vrijdag in de finale van The Voice Kids! De andere drie acteurs zijn Floris Puts, Ivo Timmers en Mats van Heusden. De andere rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Roos van Erkel, Finn Poncin, Wolter Weulink en Jules van Rijn.

Tosca Menten schrijft het gratis Schoencadeautje!

Het duurt nog even, maar in de Sinterklaasperiode van zaterdag 18 november tot en met 5 december kun je niet alleen thuis je schoen zetten, maar ook in de boekhandels en bibliotheken in Nederland. Die moet je dan eerst wel knutselen en versieren, want je krijgt een vouwschoen mee zodat je niet zonder schoenen naar huis hoeft. En als je hem dan de volgende ochtend de schoen komt ophalen nadat Sinterklaas en de pieten zijn langsgeweest… Ligt daar een voorleesboekje van Tosca Menten in! Mét tekeningen, die worden gemaakt door illustrator Bagilla.

Lees meer over de actie op de website van De leukste kinderboeken!

Muzikale Dummie fandag op 2 april!

t

Maashi! Op zondag 2 april gaan we lekker dansen en zingen met Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? 

De nieuwe Dummie de mummie fandag staat helemaal in het teken van muziek! Samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest heeft Tosca Menten een knotsleuke interactieve voorstelling gemaakt. Meezingen en -dansen vinden Tosca en Dummie ghelemaal gheel ghrappig!

Na de voorstelling kun je zelf op een accordeon spelen of op de foto met Tosca en Dummie. Ook is er die dag een speciale Dummie de mummie-speurroute waarbij je een prijs kunt winnen. Natuurlijk zijn alle boeken van Tosca Menten te koop én te signeren!

Je kunt je op de website van het museum aanmelden voor het ochtendgedeelte (11-13 uur) of het middaggedeelte (14-16 uur). De toegang is gratis bij een bezoek aan het museum (entree kinderen € 4).

Stem voor de Kinderjury!

2017! JOEHOE! De kinderjury gaat weer beginnen!
Doe je mee? 
Stem stem stem stem stem stem!

Vanaf 8 maart tot 19 april 2017 kun je weer stemmen op jouw favoriete boek dat in 2016 geschreven is. En weet je wat super is? ik heb vorig jaar deze twee boeken geschreven en Dummie en Siem doen allebei mee! Dus lees lees lees! En stem stem stem, liefst op Dummie de mummie en Siem Subliem allebei, natuurlijk!

Klik hier voor een filmpje over mijn kapotte beeldje van vorig jaar!

Klik hier en ga naar www.kinderjury.nl!

Typ Dummie en Siem in het zoekhokje, zet ze in je top 3 en …

Stem!