Dummie de mummie in het theater!

Vanaf oktober staat Dummie de mummie in het theater!  De theatervoorstelling Dummie de mummie en de gouden scarabee is van 17 oktober tot 2 april 2018 in allerlei theaters in Nederland te zien. De kaartjes zijn vanaf mei te koop op de website van Rick Engelkes Producties.

Vier jongens gaan om beurten Goos spelen. Dat is omdat kinderen nog niet iedere dag mogen werken. Een van de acteurs ken je misschien wel: Thijs Overpelt stond afgelopen vrijdag in de finale van The Voice Kids! De andere drie acteurs zijn Floris Puts, Ivo Timmers en Mats van Heusden. De andere rollen worden gespeeld door Bente van den Brand, Roos van Erkel, Finn Poncin, Wolter Weulink en Jules van Rijn.

Tosca Menten schrijft het gratis Schoencadeautje!

Het duurt nog even, maar in de Sinterklaasperiode van zaterdag 18 november tot en met 5 december kun je niet alleen thuis je schoen zetten, maar ook in de boekhandels en bibliotheken in Nederland. Die moet je dan eerst wel knutselen en versieren, want je krijgt een vouwschoen mee zodat je niet zonder schoenen naar huis hoeft. En als je hem dan de volgende ochtend de schoen komt ophalen nadat Sinterklaas en de pieten zijn langsgeweest… Ligt daar een voorleesboekje van Tosca Menten in! Mét tekeningen, die worden gemaakt door illustrator Bagilla.

Lees meer over de actie op de website van De leukste kinderboeken!

Muzikale Dummie fandag op 2 april!

t

Maashi! Op zondag 2 april gaan we lekker dansen en zingen met Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden. Kom je ook? 

De nieuwe Dummie de mummie fandag staat helemaal in het teken van muziek! Samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest heeft Tosca Menten een knotsleuke interactieve voorstelling gemaakt. Meezingen en -dansen vinden Tosca en Dummie ghelemaal gheel ghrappig!

Na de voorstelling kun je zelf op een accordeon spelen of op de foto met Tosca en Dummie. Ook is er die dag een speciale Dummie de mummie-speurroute waarbij je een prijs kunt winnen. Natuurlijk zijn alle boeken van Tosca Menten te koop én te signeren!

Je kunt je op de website van het museum aanmelden voor het ochtendgedeelte (11-13 uur) of het middaggedeelte (14-16 uur). De toegang is gratis bij een bezoek aan het museum (entree kinderen € 4).

Stem voor de Kinderjury!

2017! JOEHOE! De kinderjury gaat weer beginnen!
Doe je mee? 
Stem stem stem stem stem stem!

Vanaf 8 maart tot 19 april 2017 kun je weer stemmen op jouw favoriete boek dat in 2016 geschreven is. En weet je wat super is? ik heb vorig jaar deze twee boeken geschreven en Dummie en Siem doen allebei mee! Dus lees lees lees! En stem stem stem, liefst op Dummie de mummie en Siem Subliem allebei, natuurlijk!

Klik hier voor een filmpje over mijn kapotte beeldje van vorig jaar!

Klik hier en ga naar www.kinderjury.nl!

Typ Dummie en Siem in het zoekhokje, zet ze in je top 3 en …

Stem!

Dummiefeest 25 september in RMO!

Maashi!

Op 25 september vieren we het uitkomen van Dummies achtste boek met een feestje in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden!
Verkleed je als gladiator en kom ook!
Je kan je hier opgeven voor het programma in ochtend of in middag: klik hier!

Natuurlijk is Dummie er zelf ook.
En als je Dummies nieuwste boek koopt of een ander boek van Dummie bij je hebt, krijg je daar zeker een handtekening in!

Filmrechten Dirkje verkocht

Hoera! De filmrechten voor Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist zijn verkocht aan NL Film!
Lees hier het persbericht!tante Fop als ballo
Lees hier alles over Dirkjes boek!